Pēdējos posmos Raikonenu aizstās Kovalainens (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Somu braucēju Kimi Raikonenu, kurš veselības problēmu dēļ nestartēs atlikušajos divos šīs sezonas Pirmās formulas (F-1) posmos, «Lotus» komandā aizstās viņa tautietis pieredzējušais Heiki Kovalainens, vēsta komanda.

Kā zināms, Raikonenu nomoka muguras problēmas, tāpēc «Lotus» komanda viņam meklēja aizvietotāju. Sākotnēji tika runāts, ka par tādu kļūs itāliešu braucējs Davide Vaselki, kurš ir «Lotus» rezerves pilots, bet pēc tam tā izrādīja interesi par talantīgo vācieti Niko Hilkenbergu un pat viņa leģendāro tautieti septiņkārtējo pasaules čempionu Mihaelu Šūmaheru.

Tomēr nu «Lotus» komanda pavēstījusi, ka uz pēdējiem diviem posmiem Raikonenu aizstās 32 gadus vecais Kovalainens, kurš karjeras laikā ir piedalījies 109 posmos.

Kovalainens F-1 apritē bijis kopš 2007. gada, izcīnot vienu uzvaru un četras reizes stājoties uz goda pjedestāla. Divas reizes pasaules čempionāta kopvērtējumā viņš ierindojies septītajā vietā.

Kovalainens vēl 2012. gadā startēja «Caterham» komandā, bet šosezon bija tās rezerves braucējs. Zīmīgi, ka somu pilots jau savulaik startēja «Lotus» komandā, pārstāvot to 2010. un 2011. gadā, taču palika bez izcīnītiem punktiem.

Somijas autosportists savas karjeras laikā pārstāvējis arī «Renault» un «Mclaren» komandas.

«Lotus» komandā Kovalainens startēs jau šajā nedēļas nogalē, kad F-1 piloti sacentīsies ASV posmā Ostinā.

Kā zināms, Raikonens nākamgad vairs nebrauks «Lotus» komandā un atgriezīsies «Ferrari» sastāvā, kuras sastāvā 2007. gadā pirmo un līdz šim vienīgo reizi tika kronēts par pasaules čempionu. Līdz ar to šobrīd tiek meklēts viņa aizstājējs, un kā reālākais kandidāts tiek uzskatīts tieši Hilkenbergs. Otrs «Lotus» pilots arī nākamsezon būs francūzis Romēns Grožāns.

Iepriekšējos septiņos posmos pēc kārtas uzvarējis «Red Bull» komandu pārstāvošais vācietis Sebastjans Fetels, kurš jau nodrošinājis sev ceturto čempiona titulu pēc kārtas. Vācietis pašlaik atkārtojis pēc kārtas izcīnīto uzvaru visu laiku otru labāko rādītāju, kas pieder arī Mihaelam Šūmaheram (2004. gadā). Deviņas reizes pēc kārtas F-1 posmos spējis uzvarēt Alberto Askāri (1952. gadā).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu