Peinera 19 punkti neglābj no zaudējuma Ukrainas čempionātā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bk.lu.lv

Ar 19 punktiem Ukrainas čempionāta spēlē ceturtdien izcēlās latviešu basketbolists Žanis Peiners, tomēr viņa pārstāvētā «MBK Mykolaiv», kuras treneru kolektīvā strādā Agris Galvenovskis un Artūrs Štālbergs, ar 71:86 (10:23, 16:23, 25:11, 20:29) piekāpās BK «Doņeck».

Peiners laukumā pavadīja 34 minūtes un vienu sekundi, otrajā mačā pēc kārtas kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis realizēja četrus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un piecus no septiņiem soda metieniem.

Tāpat Peiners iekrāja trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas, kas deva 15 efektivitātes koeficienta punktus.

Līdz ar to pirmajās četrās spēlēs «MBK Mykolaiv» vienība izcīnījusi tikai vienu uzvaru, turklāt šajā spēlē izšķirošos punktus guva tieši latvietis. Vidēji mačā Peiners izcēlies ar 17,2 punktiem.

Šajā sezonā Ukrainas čempionātā ir daudz Latvijas pārstāvju. Kopvērtējumā gan pašlaik pozitīva bilance ir vienīgi Rolanda Freimaņa pārstāvētajai un Kārļa Muižnieka trenētajai Južnijas «Himik», kas ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem trešo vietu.

Valsts čempione Kijevas «Budiveļņik», kuru vada Ainars Bagatskis, bet pārstāv Jānis Strēlnieks, ar diviem panākumiem četrās spēlēs ir astotā, bet Andreja Šeļakova pārstāvētā «Odessa» atrodas pozīciju zemāk.

Tālāk desmito vietu ar vienu panākumu trijos mačos ieņem Ivara Timermaņa pārstāvētā Čerkasu «Mavpi», bet «Mykolaiv» vienība ar vienu uzvaru četrās cīņās seko divas pozīcijas zemāk. Tikmēr Dņeprodzeršinskas «Dņipro-AZOT» komanda, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels, ar četrām neveiksmēm tikpat mačos ir pēdējā, 14. pozīcijā.

Kā ziņots, ceturtdien «Odessa» paziņoja par vēl viena Latvijasbasketbolista Jurija Aleksejeva atbrīvošanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu