Pērn «Kia» automašīnu pārdošana Latvijā augusi par 38% (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kenjonbro, CC BY-NC 2.0

Pērn zīmola «Kia» automašīnu pārdošana Latvijā augusi par 38%, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja šī zīmola auto tirgotājs Latvijā SIA «Forum Auto».

Uzņēmuma apkopotā informācija liecina, ka 2013.gadā Latvijā realizētas 424 «Kia» zīmola automašīnas, no kurām lielāku daļu (360) iegādājušies «Forum Auto» klienti.

«Kia» zīmola pārdošanas apjoms Latvijā 2013.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājies par 38%, savukārt «Forum Auto» «Kia» zīmola automašīnu pārdošanas apjoms pieaudzis par 91%.

«Forum Auto» tirdzniecības vadītājs Jānis Ozols atzina, ka auto tirgus jau trešo gadu ir stabils un «Kia» pārdošanas apjoms turpina pieaugt.

Jau ziņots, ka 2013.gada augustā Latvijas oficiālais «Kia» automašīnu dīleris SIA «Kia Automobiles» mainīja nosaukumu uz SIA «Forum Auto».

Nosaukuma maiņa bija saistīta ar uzņēmuma turpmākajiem plāniem un attīstību automobiļu tirgū, jo jau tuvākajā nākotnē papildus «Kia» automašīnām tiks piedāvāti arī citu auto ražotāju zīmolu spēkrati.

2013.gada septembrī «Forum Auto» paziņoja, ka uzņēmums līdz ar «Kia» tirgos arī «Peugeot» markas automašīnas.

«Forum Auto» iekļauts Igaunijas uzņēmuma «Tallina Kaubamaja» grupā un automobiļu tirdzniecībā darbojas jau sešus gadus.

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, pērn «Kia Automobiles» apgrozījums auga par 15% no 2,3 miljoniem latu 2011.gadā līdz 2,66 miljoniem latu 2012.gadā.

Savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga no 38 302 latiem 2011.gadā līdz 66 552 latiem 2012.gadā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 000 latu. Visas daļas kopš 2013.gada 7.augusta pilnībā pieder Tallinā reģistrētai kompānijai «TKM Auto OU».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu