Pērn notiesāti 19 savulaik KNAB aizturēti korumpanti (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pagājušā gadā notiesātas 19 personas, kuras savulaik aizturējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB pagājušā gadā sākti 33 kriminālprocesi, bet gadu iepriekš - 29, liecina biroja apkopotā informācija.

Pagājušā gadā KNAB ir aizsācis vairākas skaļas krimināllietas, kuras vēl atrodas pirmstiesas izmeklēšanā KNAB vai prokuratūrā, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

KNAB pērn martā sācis izmeklēšanu par korupciju Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē. Toreiz birojs aizturēja divus šīs pārvaldes izmeklētājus par kukuļošanu.

KNAB februārī aizturējis vairākas privātpersonas aizdomās par kāda ārvalstu uzņēmuma pārstāvja uzkūdīšanu dot 50 000 latu kukuli amatpersonām ar nolūku piesavināties saņemto naudu.

Tāpat KNAB sācis kriminālprocesu par iespējamo Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar Daugavpils domes kapitālsabiedrības «Daugavpils siltumtīkli» īstenotajiem projektiem.

Toreiz aizturētas sešas personas, no tām - divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas. KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka kukulis ne mazāk kā 120 000 eiro apmērā tika nodots par pašvaldības amatpersonu pieņemtajiem labvēlīgajiem lēmumiem kāda komersanta interesēs.

Maijā birojs uzsācis kriminālprocesu par iespējamo Rīgas pašvaldības amatpersonas kukuļošanu saistībā ar zemes gabala nodošanu nomā. Pierādījumi dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka saistībā ar Rīgas pašvaldībai piederoša nekustamā īpašuma Varoņu ielā nodošanu nomā tika pieprasīts kukulis lielā apmērā - 100 000 eiro.

Par korupciju aizturēts arī kāds neiroķirurgs. Viņš, pēc KNAB domām, prettiesiski pieņēmis naudu, ko pieprasījis no kāda pacienta par veiktajām procedūrām un sniegtajām konsultācijām.

Septembrī birojs uzsācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu kukuļošanu. Pierādījumi KNAB izmeklētājam dod pamatu uzskatīt, ka amatpersonas, izmantojot starpniekus, pieprasījušas kukuli, lai nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu Muitas kriminālpārvaldes lietvedībā esošajā kriminālprocesā iesaistītajai personai.

Novembra sākumā uzsākta krimināllieta pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu saistībā ar iespējamu kukuļa pieprasīšanas faktu.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu