Pērn palielinājies «Latvijas Valsts ceļu» apgrozījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) apgrozījums pagājušajā gadā palielinājies par 1,8% - līdz 7,35 miljoniem latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA «Lursoft» informācija.

2010.gadā LVC apgrozījums bija 7,22 miljoni latu.

LVC samazinājies peļņas rādītājs par 14,7% - no 43 889 latiem 2010.gadā līdz 38 266 latiem 2011.gadā.

Uzņēmumā skaidro, ka LVC plānotā peļņa 2011.gadam bija 30 000 latu, tomēr pēc nodokļu un uzkrāto saistību aprēķināšanas tā sasniegusi 38 266 latus, savukārt sabiedrības neto apgrozījumu ietekmējot Satiksmes ministrijas deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu izpilde valsts autoceļu tīkla pārvaldīšanā, ceļu būvniecībā un ar to saistīto darbu veikšana, kā arī valdības politika.

LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno un vada valsts autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību, organizē valsts pasūtījumu valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem un pakalpojumiem, pasūta un vada valsts autoceļu tīkla standartu un tehnisko noteikumu projektu izstrādi, uztur un pilnveido valsts un pašvaldību autoceļu reģistru, kā arī pārrauga pašvaldību autoceļu tīklu.

LVC izveidota, reorganizējot bezpeļņas organizāciju VAS «Latvijas Autoceļu direkcija», un ir tās saistību, funkciju un finanšu līdzekļu pārņēmēja. LVC kapitāla daļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

LVC mērķis ir nodrošināt valsts autoceļu tīkla efektīvu uzturēšanu un atjaunošanu atbilstoši noteiktajiem kvalitātes un vides standartiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu