Pertijam naudas sods un diskvalifikācija (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta komandas «Skonto» galvenais treneris Tamazs Pertija par iejaukšanos tiesnešu darbā ticis diskvalificēts uz divām čempionāta spēlēm, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija (DK).

Incidents notika svētdienas spēlē, kurā «Skonto» savā laukumā ar 2:1 uzvarēja ambiciozo Jūrmalas «Spartaks» komandu. Otrajā puslaikā Pertija par iejaukšanos tiesnešu darbā un skaļu tā komentēšanu tika izraidīts no spēles.

Tagad gruzīnu speciālistam piešķirts 100 eiro sods, bet uz «Skonto» komandtiltiņa viņš nevarēs atrasties 9.aprīļa mačā izbraukumā pret «Liepāju» un 13.aprīļa spēlē viesos pret «Jelgavu».

Pats Pertija pēc spēles izteicās, ka lamuvārdus minētajā situācijā nelietoja, sakot, ka viņa izraidīšanai no spēles jāpaliek uz tiesnešu sirdsapziņas.

«Skonto» komandai tā bija pirmā jaunās sezonas spēle. Pirmajā kārtā «Skonto» un Daugavpils «Daugava» nepiedalījās, jo abas vienības vēl nebija saņēmušas licences dalībai turnīrā.

Iepriekš LFF DK ar trīs spēļu diskvalifikāciju sodīja valsts čempionvienības «Ventspils» nigēriešu uzbrucēju Ahmedu Abdultaofiku, kurš pirmās kārtas mačā pret Rīgas «Daugavu» par rupju pārkāpumu tika noraidīts.

«Ventspils» klubs vērsās federācijā ar lūgumu diskvalifikāciju mīkstināt, tomēr DK otrdien šo prasību noraidīja, atstājot soda mēru spēkā.

Turnīra kopvērtējumā pirmās divas vietas dala «Ventspils» un «Jelgava» vienības, kas izcīnījušas pa sešiem punktiem divās aizvadītajā cīņās. Savukārt tālāk seko «Daugavpils» un «Liepājas» komandas, kas divos mačos tikušas pie četriem punktiem, bet piekto vietu ar trim punktiem ieņem «Skonto».

Pa vienam punktam divos mačos izcīnījušas «Jūrmalas» un Rīgas «Daugavas» vienības, bet bez punktiem pagaidām ir Daugavpils «Daugava», «Spartaks» un «Metta»/«Latvijas Universitāte».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu