Pet LNT sāk lietvedību par «Jaunā viļņa» pārraidīšanu bez subtitriem latviešu valodā (45)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

 Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) administratīvā pārkāpuma lietā sākusi lietvedību pret AS «Latvijas Neatkarīgā Televīzija» («LNT») par «Jaunā viļņa» pārraidīšanu bez subtitriem latviešu valodā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece.

Kā paskaidroja NEPLP juriskonsults Kristaps Kretainis, TV raidījumiem svešvalodās ir jābūt nodrošinātiem ar subtitriem. Lietvedība pret LNT sākta tāpēc, ka raidījums krievu valodā «Jaunais Vilnis» programmas «LNT» 27.jūlija pārraidē un programmas «TV 5 Latvija» 26.jūlija pārraidē nebija nodrošināts ar subtitriem latviešu valodā.

Par tālāko lietvedības gaitu NEPLP lems tad, kad saņems LNT paskaidrojumu, kas tai jāiesniedz līdz šī gada 16.septembrim.

Lēmums par lietvedības sākšanu pret LNT tika pieņemts NEPLP sēdē, kas notika šī gada 6.septembrī. LNT pārstāve Marta Zandersone paskaidroja, ka uzņēmuma pārstāvji ar šo lēmumu vēl nav iepazinušies.

NEPLP 6.septembra sēdē lēma arī par kādas citas administratīvās lietvedības izbeigšanu pret LNT. «Šī administratīvā pārkāpuma lieta tika sākta tāpēc, ka 2012.gada 8.maijā demonstrētā filma «Par sapratni» netika nodrošināta ar tulkojumu valsts valodā AS «LNT» programmā «TV5 Latvija»,» pastāstīja Blomniece.

Kā paskaidroja Blomniece, iepriekš minētais pārkāpums noticis tehniskas kļūdas dēļ, tāpēc NEPLP tikai izteikusi mutisku brīdinājumu.

Pašlaik LNT ietilpst Skandināvijas mediju grupā «Modern Times Group» (MTG). Kā ziņots, par nodomu nopirkt LNT mediju grupa MTG paziņoja šī gada janvārī. Maijā Konkurences padome, izvirzot noteikumus MTG, šo darījumu atļāva, un 1.jūnijā MTG paziņoja, ka noteikumus pieņem. Pēc apvienošanās MTG ietilpst kanāli LNT, «TV3», «TV5», «TV6», «K2» un «3+».

NEPLP ir neatkarīga pilntiesīga autonoma institūcija, kas atbilstoši savai kompetencei pārstāv sabiedrības intereses elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomā.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu