Peterhansels atkal palielina pārsvaru «Dakaras» rallijreida kopvērtējumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais čempions Stefans Peterhansels no Francijas («Mini») piektdien palielināja savu līderpozīciju prestižā «Dakaras» rallijreida kopvērtējumā vieglo automobiļu klasē, uzvarot septītajā ātrumposmā.

Dienu pēc tam, kad Nasers al Atija no Kataras, kurš sacensībās startē ar bagiju, kopvērtējumā Peterhansela pārsvaru samazināja gandrīz līdz minimumam, francūzim izdevās savas pozīcijas atkal uzlabot.

Pats al Atija posmu noslēdza sestajā vietā minūti un 56 sekundes aiz Peterhansela, kas ļauj francūzim kopvērtējumā baudīt trīs minūšu un 14 sekunžu pārsvaru pār katarieti.

Ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3» sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš pēc septītā ātrumposma kopvērtējumā ieņem 93.vietu.

Motociklu ieskaitē par posma uzvarētāju kļuva amerikānis Kurts Kaselli (KTM), bet kopvērtējuma līderis joprojām ir francūzis Olivjē Pens («Yamaha»). Viņš par sešām minūtēm un sešām sekundēm apsteidz čīlieti Fransisko Lopesu (KTM).

Kā ziņots, septītā posma sākumā gāja bojā Francijas motosportists Toms Buržēns. Liktenīga 25 gadus vecajam motobraucējam izrādījās sadursme ar policijas automašīnu.

Smago automašīnu klasē līderpozīciju saglabājis Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš ir pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs.

Šīgada sportisti «Dakaras» rallijreidā 14 posmu garumā sacenšas no Peru galvaspilsētas Limas līdz Čīles galvaspilsētai Santjago.

«Dakaras» rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, piekto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, no 2009. līdz 2010.gadam risinājās Argentīnā un Čīlē, bet kopš 2011.gada to uzņem arī Peru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu