Peterhansels sper platu soli pretī uzvarai «Dakaras» rallijreidā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais čempions Stefans Peterhansels no Francijas («Mini») pirmdien notikušajā devītajā prestižā «Dakaras» rallijreida ātrumposmā finišēja otrajā vietā un spēra platu soli pretī uzvarai kopvērtējumā vieglo automobiļu klasē.

852 kilometrus garā ātrumposma finišu pirmais sasniedza Peterhansela komandas biedrs Nani Roma no Spānijas, kurš finiša līniju šķērsoja piecas stundas, 36 minūtes un 28 sekundes pēc starta signāla.

Peterhansels savam komandas biedram zaudēja četras minūtes un 11 sekundes, bet trešais finišēja argentīnietis Orlando Terranova.

Līdz šim Peterhanselam sīvāko konkurenci izrādījušais Nasers al Atija no Kataras šoreiz finišu nesasniedza un izdzēsa cerības uz savu otro kopvērtējuma titulu karjerā.

Vieglo automobiļu klases kopvērtējumā tagad Peterhansels par 49 minūtēm un 31 sekundi apsteidz otrajā vietā esošo Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Žinelu de Viljēru («Toyota»).

Ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3» sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš pēc devītā ātrumposma kopvērtējumā ieņem 77.vietu.

Motociklu trasē kopvērtējuma vadībā atrodas portugālis Ruvens Farija (KTM), bet otrais ir viņa komandas biedrs Sirils Desprē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu