Pētījums apšauba «Windows Vista» drošumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Windows Vista» pret kaitīgajām programmām ir aizsargāta labāk nekā «XP», taču to inficēt ir vieglāk nekā «Windows 2000», secināts Austrālijas antivīrusu firmas «PC Tools» pētījumā. Šis pētījums apšauba bieži piesaukto korporācijas «Microsoft» apgalvojumu, ka «Windows Vista» esot tās visdrošākā operētājsistēma, ziņo «The Register».

Pētījumā izmantoti dati, kas sešu mēnešu laikā savākti, pārbaudot vairāk nekā 1,4 miljonus datoru. Katros tūkstoš datoros ar «Windows Vista» konstatētas 639 kaitīgās programmas, ar «Win XP» — 1021, bet ar «Windows 2000» — tikai 586. Savukārt serveros ar «Win 2003» atrasts vismazāk infekcijas gadījumu un 586 unikālas kaitīgās programmas uz katriem tūkstoš datoriem. «PC Tools» iegūtie rezultāti ir pārbaudīti ar citu firmu skeneriem.

Tomēr katrā inficētā datorā var būt vairākas kaitīgās programmas, tādēļ «PC Tools» statistika nedod skaidru priekšstatu par to, cik procentu no pārbaudītajiem datoriem bijuši inficēti.

«Korporācija «Microsoft» savu «Windows Vista» ir pasludinājusi par līdz šim drošāko «Windows» operētājsistēmas versiju. Taču nesen veiktais pētījums, kurā izmantoti dati par vairāk nekā 1,4 miljoniem «ThreatFire» lietotāju datoru, liecina, ka «Windows Vista» ir vieglāk pieejama kaitīgajām programmām nekā pirms astoņiem gadiem izlaistā «Windows 2000» operētājsistēma un ka tā ir tikai par 37% drošāka nekā «Windows XP»,» norāda «PC Tools» vadītājs Saimons Klauzens.

Tiesa, Klauzens arī atzīst «Microsoft» pūliņus, kas ieguldīti «Windows Vista» drošības uzlabošanā. Bet vienlaikus viņš saka: «PC Tools» pētījums rāda, ka drošības firmas (kurām šajā lietā, protams, ir savtīgas intereses) pilnīgi pamatoti paudušas skeptisku attieksmi pret apgalvojumiem, ka «Windows Vista» būšot labāk aizsargāta pret kaitīgajām programmām.

Iespējams, vīrusu rakstītāji savus «garadarbus» vairāk adresē «Win XP» nekā datoriem ar «Windows Vista» vai «Win 2000», tāpēc šīs «Windows» versijas inficēšanās rādītāji ir augstāki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu