Pētījums: Briti laikapstākļu apspriešanai velta pusgadu savas dzīves

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/wanderlinse/

Briti, kuri visā pasaulē zināmi kā kvēli laikapstākļu apspriedēji, vidēji sešus mēnešus savas dzīves pavada sarunās par gaidāmo laiku, liecina piektdien publiskotās aptaujas rezultāti.

Minējumi, vai gaidāms lietus, sūdzības par aukstumu un raizes par pārlieku lielo karstumu nereti ir pirmais sarunu temats gan svešinieku, gan paziņu starpā, atzinuši 58% britu.

Ik gadu šādās sarunās vidēji katrs brits pavada 49 stundas. Sarunas par laikapstākļiem izkonkurē tādus tematus kā aktualitātes darbā, televīzijā, sportā un pat jaunākās tenkas.

19% respondentu vecumā virs 65 gadiem uzskata, ka spēj paredzēt laiku tikpat profesionālā līmenī kā metereologi.

Visbiežākais skaidrojums šādai britu apsēstībai ir straujā laikapstākļu maiņa, taču šādā gadījumā nav saprotams, kāpēc arī citu valstu iedzīvotāji, kuri saskaras ar līdzīgām dabas kaprīzēm, nenodotas tik aktīvām diskusijām par šo tematu.

Lai arī kāds būtu izskaidrojums, «pētījuma rezultāti pierāda, ka mēs tiešām esam apsēsti ar klimatu», secina pētījuma pasūtītāju - apdrošināšanas kompānijas «Lloyds TSB Insurance» - pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu