Pētījums: Džeimss Bonds bija alkoholiķis (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kenjonbro, CC BY-NC-SA 2.0

Detektīvromānu varonis Džeimss Bonds patiesībā būtu bijis hronisks alkoholiķis ar trīcošām rokām, liecina akadēmiskajā žurnālā «British Medical Journal» publicēts pētījums. Ņemot vērā bēdīgo statistiku, aģents 007 būtu miris pusmūža gados no pārmērīgas alkohola lietošanas un smēķēšanas izraisītām kaitēm.

Zinātnieki arī apšauba Bonda brunču mednieka slavu. Tā kā slepenais aģents pirms katra seksuāla sakara izdzēra krietnu daudzumu alkohola, diez vai viņš vairs bija spējīgs uz gultas priekiem. Pētījumu veica trīs britu ārsti, kuri rūpīgi pārlasīja rakstnieka Iana Fleminga rakstītos romānus, īpašu uzmanību pievēršot varoņa dzeršanai.

12 romānos kopumā attēlotas 123 ar pusi dienas. Alkohols netika lietots 36 no tām, kamēr Bonds atradās vai nu ieslodzījumā, vai arī slimnīcā. Atlikušajās 87 ar pusi dienās slavenais grāmatu varonis patērēja 1150 alkohola vienības. tātad ik nedēļas viņš izdzēra 92 alkohola vienības, kas ir četras reizes vairāk par ieteicamo daudzumu.

«Džeimsa Bonda alkohola patēriņš rada daudzu ar dzeršanu saistītu slimību un pāragras nāves risku,» teikts pētījumā. «Grāmatā rakstītais nesakrīt ar to, kādas fiziskās, garīgās un seksuālās spējas varētu gaidīt no cilvēka, kurš tik daudz lieto alkoholu.» «Diez vai Džeimss Bonds spētu samaisīt savu dzērienu, pat ja gribētu, jo viņam no dzeršanas trīcētu rokas,» secina pētnieki.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu