Pianists Mihils Borstlaps sniegs koncertu Latvijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014.gada februāra vidū,  Latvijā ar diviem koncertiem viesosies pasaules slavu guvušais pianists un komponists Mihils Borstlaps. Pirmo koncertu mākslinieks sniegs Berģu Kultūras namā 20.februārī, savukārt, otrs koncerts notiks Preiļu Kultūras namā 21.februārī. Pianists jau Latviju apmeklēja  2010.gadā, kad arī sniedza koncertu.

Mihils ir dzimis un audzis Nīderlandē, ģimenē, kurā jau no agras bērnības viņš tika iepazīstināts ar mūzikas burvību. Četru gadu vecumā pirmo reizi izdzirdot klavieres, puisis jau esot uzreiz sapratis, ka viņš grib savu nākotni saistīt ar karjeru mūzikā. Abi Borstlapa vecāki arī nodarbojušies ar mūziku – tēvs komponists un māte pianiste, kas arī ir iedrošinājuši Mihilu pievērsties mūzikai.

Mihils Borstlaps ir absolvējis ar izciliem apbalvojumiem Hilversunmas Konservatoriju (Hilversum Conservatory) 1992.gadā un nopelnījis arī «Best Soloist» titulu Eiropas konkursā (European Contest) tajā pašā gadā. Pēc četriem gadiem sekoja Thelonious Monk balva un vairākas veiksmīgas sadarbības ar džeza un popa leģendām kā Hērbiju Henkoku (Herbie Hancock), Bilu Brufordu (Bill Bruford), Džīno Vannelli (Gino Vannelli), Veino Šorteru (Wayen Shorter) un citiem.

Kopumā māksliniekam ir izdoti astoņi albumi, bet viņš ir sarakstījis arī neskaitāmas kompozīcijas citām grupām. Borstlapam viegli padodas gan komponēšana, gan uzstāšanās. Kad viņam jautāja, kas no šiem abiem viņam ir svarīgāks, viņa atbilde bija pavisam vienkārša:» Komponēt vai improvizēt ir patiesībā viens un tas pats, izņemot gadījumos, kad ir dots termiņš. Improvizēšana notiek sekunžu laikā, komponēšana ilgst krietni vien ilgāk. Es būtu laimīgs, ja man arī būtu tikai klavieres, bet man kaut kā arī ir nepieciešama skatuve. Skatuve ir tā elektrība, enerģija.

Mihils Borstlaps koncertēs Latvijā ar diviem koncertiem – 20.februārī Berģu Kultūras Namā un 21.februārī Preiļu Kultūras Namā. Biļetes – Biļešu Paradīzes kasēs vai «bilesuparadize.lv».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu