Pie Fukušimas AES nozvejotajās zivīs konstatēts rekordaugsts radiācijas līmenis (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Japānā pie 2011.gadā kodolavārijā cietušās Fukušimas atomelektrostacijas nozvejotajās zivīs konstatēts rekordaugsts radiācijas līmenis, kas 2540 reizes pārsniedz atļauto normu, piektdien paziņojis Fukušimas AES apsaimniekotājs «Tokyo Electric Power Company» (TEPCO).

Noķertajās zivīs konstatēti 254 000 bekerelu radioaktīvā cēzija uz kilogramu, kas ir 2540 reižu vairāk nekā valdības noteiktais līmenis.

Zivis tika noķertas ostā atomelektrostacijas teritorijā, informēja TEPCO preses pārstāvis.

2011.gada 11.martā Japānu satricināja deviņas magnitūdas spēcīga zemestrīce, kurai sekoja katastrofāls cunami, kas brāzās pāri valsts ziemeļaustrumu piekrastei, nodarot milzīgus postījumus.

Fukušimas atomelektrostacijā pēc zemestrīces pilnībā sabojājās dzesēšanas sistēmas, kā dēļ notika kodolreaktoru serdeņu kušana un radioaktīvo materiālu noplūšana vidē, izraisot pasaulē nopietnāko kodolkatastrofu kopš Černobiļas atomelektrostacijas sprādziena 1986.gadā.

Pēc katastrofas Japānas valdība aizliedza zvejot AES apkaimē, kā arī audzēt šajā apgabalā pārtikai paredzētus dārzeņus, sēnes, gaļas lopus un nodarboties ar piena lopkopību.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu