Pie «Maxima» lielveikala atkritumu konteineriem Kauguros regulāri dežurē sudrabkrāsas džips (307)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pie «Maxima» lielveikala, kas atrodas uz Talsu šosejas Kauguros, atkritumu konteineriem regulāri dežurē sudrabkrāsas džips vai balts kravas busiņš, vēsta TV3 raidījums «Bez tabu».

Novērojumi liecinot, ka no automašīnām ik pa brīdim izkāpj necili ģērbti cilvēki ar iepirkumu maisiem un dodas lielveikala atkritumu konteineru virzienā. Nonākot pie lielveikala atkritumu konteineriem, pāris piepilda līdzpaņemtās somas un ar guvumu dodas atpakaļ uz saviem spēkratiem. Abi pēc guvuma dodas precīzi tad, kad konteineros atkritumus tikko izmetis veikala darbinieks.

Atkritumu vācējs, kas nebūt neizskatās pēc trūcīgā, raidījumam apgalvo, ka veikala atliekas vācot «sunim».

Kaimiņi gan stāsta, ka suņa vīrietim neesot. Vīrieša iztikas avots esot metāllūžņu pieņemšana un tālākpārdošana. Kam domāts, tas, kas tiek izcelts no konteineriem, nav zināms.

Kā norāda PVD Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas eksperte Svetlana Aļminoviča-Miļjanoviča,šādiem atkritumu konteineriem būtu jābūt slēgtiem, lai cilvēki tiem nevar piekļūt. No otras puses Aļminoviča-Miļjanoviča atzīst, ka «bomži» darot visu, lai varētu tām piekļūt un iegūt sev produktus, bet tā neesot pieļaujama prakse.

«Maxima» pārstāvis Jānis Beseris stāsta, ka pārbaudīs, kāpēc radusies tāda interese par šiem konteineriem un tiks veiktas nepieciešamās preventīvās darbības.

Uz visiem veikaliem attiecas noteikumi, kas regulē pārtikas produktu izmešanu - augu valsts produkti tiek izmesti vienā, dzīvnieku izcelsmes produkti - citā speciāli slēdzamā konteinerā. «Maxima» sola novērst piekļūšanu šiem konteineriem.

Komentāri (307)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu