Pieaudzis darba sludinājumos solītais atalgojums (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad nedaudz pieaudzis darba devēju piedāvātais atalgojums darba sludinājumos, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

NVA to secinājusi, izvērtējot aģentūras CV/Vakanču portālā - lielākajā bezmaksas vakanču portālā Latvijā - ievietotos sludinājumus. Ja pērn novembrī vidējais piedāvātais atalgojums sludinājumos bija 640 eiro, tad šogad janvārī tie ir 650 līdz 700 eiro.

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati liecina, ka vidējā darba samaksa valstī jau trešo gadu pēc kārtas aug vienmērīgi un kopš 2012.gada pārsniegusi pirmskrīzes vidējo rādītāju. Pērn mēneša vidējā bruto darba samaksa valstī salīdzinājumā ar 2012.gadu pieauga par 4,6% - no 685 eiro līdz 716 eiro.

NVA speciāliste Iveta Kancēna norāda, ka aģentūras rīcībā esošā statistika apstiprina CSP datus. Piemēram, vidējā piedāvātā alga mazumtirdzniecībā - veikala pārdevējam - 2013.gada janvārī un februārī bija 285 eiro, tā paša gada oktobrī - 320 eiro, bet novembrī un decembrī 320 līdz 420 eiro.

NVA šā gada janvāra beigās bija reģistrētas 4689 brīvās darbvietas. Salīdzinot ar decembri, to skaits pieaudzis par 345 vietām. NVA arī turpmāk prognozē vakanču pieaugumu, jo tuvojas sezonālo darbu laiks.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu