Pieaudzis Itālijā pārtvertās skaidrās naudas un dārgmetālu apjoms

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas policija sestdien paziņoja, ka šī gada septiņos pirmajos mēnešos par 78% pieaudzis zelta, sudraba un skaidras naudas apjoms, kas aizturēts, mēģinot to nelegāli izvest no valsts.

Finanšu policija aizturēto dārgmetālu un skaidrās naudas kopvērtība sasniegusi 41 miljonu eiro, kamēr pērn šajā pašā periodā aizturētā vērtība bijusi 23,2 miljoni.

Bez liela daudzuma skaidras naudas policijas rokās nonākuši arī 88 kilogrami zelta un 570 kilogrami sudraba.

Savu lomu policijas panākumos spēlējuši suņi, kas trenēti atpazīt banknošu smaržu. Piemēram, labradors Tango Milānas lidostā norādījis uz kādu Šrilankas pilsoni, kura čemodānā starp drānām bija paslēpti 424 000 eiro skaidrā naudā. Savukārt viņa brālis Kešs notvēris kādu pensionāru, kas mēģinājis izvest no Itālijas 242 000 eiro.

Savukārt kāds ķīnietis iekritis Romas lidostā, mēģinot izvest 200 000 eiro, kuri bija paslēpti 400 cigarešu blokos - pa 500 eiro banknotei katrā.

Citā gadījumā notverts itāļu uzņēmējs, kura firmas filiāle atrodas Etiopijā. Viņš čemodānā ar dubulto dibenu bija apslēpis 120 000 eiro.

Savukārt cits uzņēmējs, kas zem automašīnas sēdekļa bija paslēpis 50 kilogramus zelta, pārtverts uz Šveices robežas.

Finanšu policija norāda, ka galvenie šādas rīcības motīvi esot izvairīšanās no nodokļu nomaksas un tā dēvētā naudas atmazgāšana.

Cilvēkiem, kas no Itālijas izved vairāk nekā 10 000 eiro skaidrā naudā, vai arī dārgmetālus, izvedamās vērtības ir jādeklarē, un summas, kas pārsniedz noteikto maksimumu, tiek apliktas ar ievērojamu nodokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu