Pieaug «Kia» automašīnu pārdošanas apjomi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia Motors Corportation

Šī gada pirmajos divos mēnešos Latvijā pārdots par 30,6% vairāk Kia automašīnu, nekā šajā pat laika posmā pērn, proti 94 Kia automašīnas šogad, 72 – pagājušā gada pirmajos divos mēnešos. Savukārt, pasaules tirgū Kia Motors Corporation šogad pārdevusi jau 103 002 Kia automašīnas. Tas  ir par 12,5 % vairāk nekā pērn (avots: DataCenter).

Neraugoties uz to, ka kopējais auto tirgus apjoms Latvijā samazinājies par 26% (Avots: DataCenter), Kia popularitāte pieaug. Šogad Kia tirgus daļa Latvijā ir par 67% lielāka, nekā pirms gada. Kia Automobiles mārketinga vadītāja Svetlana Vasjukova uzsver: „Kia veiksmes pamatā lielā mērā ir Eiropas dizaineru radīto un Slovākijas rūpnīcā ražoto Kia cee’d un Kia cee’d Sporty Wagon popularitāte. Pievilcīgs, moderns dizains apvienojumā ar labiem tehniskajiem rādītājiem un zemām ekspluatācijas izmaksām arvien lielākam skaitam pircēju liek atmest agrākos aizbriedumus pret šo Korejas automarku. Pats ražotājs pārliecību par sava produkta kvalitāti apliecina ar piedāvāto 7 gadu garantiju cee’d un no pērnā gada novembra arī Kia Sportage modeļiem. Cilvēki sākuši uzticēties Kia zīmolam un interesēties arī par citiem modeļiem.”

Šogad janvārī Latvijā prezentētais sportiskais trīsdurvju Kia pro_cee’d jau iekarojis jauniešu auditorijas simpātijas ir trešais auto Kia cee’d sērijā. Marta beigās gaidāmi Kia Picanto vizuāli uzlabojumi, bet rudenī arī biznesa klases auto – Magentis. 2008.gada beigās Latvijas tirgū nonāks auto izstādē Ženēvā prezentētais Kia Soul, kas tiks ražots Slovakijā, orientēts uz jauniešiem un aktīviem cilvēkiem. Katru nākamo gadu Kia plāno ražot vismaz 3 jaunus modeļus, kas palīdzēs saglabāt vadošas pozīcijas tirgū.

Par Kia Motors Europe:
Kia Motors Europe ir Kia Motors Corporation meitas uzņēmums Eiropā, kas nodrošina pārdošanu, mārketingu un servisa pakalpojumus. Tā centrālais birojs atrodas Frankfurtē, Vācijā, un aptver tirgu 29 Eiropas valstīs.

Par Kia Motors Corporation:
Kia Motors Corporation ir vecākais autoražotājs Korejā, kas dibināts 1944. gadā. Pašlaik Kia ir viens no pasaulē straujāk augošajiem automobiļu ražotājiem un kā daļa no Kia – Hyundai grupas, plāno kļūt par vienu no vadošajiem auto zīmoliem pasaulē. Kia ir 14 ražotnes un montāžas cehi, kas atrodas astoņās pasaules valstīs. Tajos gada laikā tiek saražoti vairāk nekā 1,4 miljoni automobiļu, kas ar dīlera tīkla palīdzību tiek izplatīti 165 pasaules valstīs. Pašlaik Kia nodrošina 33 000 darba vietas. Uzņēmuma ieņēmumi gadā sasniedz 17 miljardus ASV dolāru. Kia ir Austrālijas tenisa turnīra Australian Tennis Open ģenerālsponsors, kā arī Deivisa Kausa izcīņas tenisā sponsors. Kia ir oficiāls FIFA partneris un UEFA Eurotop partneris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu