Pieaug ziedojumu apmēri partijām; līdere - «Vienotība» (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Salīdzinot ar jūliju, pagājušajā mēnesī nedaudz pieauguši ziedojumu apmēri partijām. Visvairāk augustā ziedots partijai «Vienotība» - 21 824 lati, kurai jūlijā partijas kasē no ziedotājiem tika ieskaitīti vien 2152 lati.

Kā liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā pieejamā informācija par partiju dāvinājumiem un ziedojumiem, «Vienotībai» augustā bijis viens ļoti liels ziedojums no Jāņa Berga, kurš atvēlējis 20 000 latu.

Otrajā vietā ziedojumu apmēra ziņā pagājušajā mēnesī ierindojas apvienība «Saskaņas centrs» (SC), kurai ziedoti 20 998 lati.

Abas minētās partijas arī ir galvenās konkurentes ziedojumu apmēru ziņā, jo gandrīz ik mēnesi šajā jomā maina pozīcijas no pirmās uz otro vietu, liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija.

SC augustā 10 000 latu ziedojis Agnis Miķelsons, bet 9998 latus - Aleksandrs Kuzmins.

Pa ilgiem laikiem visai lielus ziedojumus saņēmusi arī Reformu partija (RP), kurai jūlijā nebija ziedots neviens santīms, un arī vēl citus iepriekšējos mēnešus ziedojumi bija visai mazi. RP pagājušajā mēnesī saņēmusi 10 084 latu lielus ziedojumus. 2700 latu ziedojusi Marika Senkāne, 2500 latu - Aldis Škutāns, bet 1700 latu - Māris Fogelis.

Sociāldemokrātiskā partija «Saskaņa» augustā ziedojumos saņēmusi 1634 latus, Zaļo un zemnieku savienība - 1500 latu, ko partijas iemaksājis Garkalnes novada pašvaldības vadītājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš. Viņš arī ziedojis 3000 latu Latvijas Zemnieku savienībai, kura kopumā augustā saņēmusi 3950 latu lielus ziedojumus.

«Visu Latvijai!» augustā ziedoti 230 lati, Nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - 237 lati, bet apvienībai «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK ziedoti 50 lati - tieši tikpat daudz kā jūlijā. Latvijas Zaļā partija ziedojumus augustā saņēmusi 500 latus, bet šopavasar izveidotā partija «Gods kalpot Rīgai» un Latviešu Zemnieku savienībai augustā ziedojumu nav bijis.

Augustā arī neviena no iepriekšminētajām partijām nav saņēmusi biedru naudas maksājumus, lai gan partijas «Gods kalpot Rīgai» atbalstītāji no 1.maija līdz jūnija beigām biedru naudā kopumā bija iemaksājuši 96 482 latus.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu