Pieccīņnieks Čerkovskis ierindojas 19. vietā Londonas Olimpiādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas sportists Deniss Čerkovskis sestdien ierindojās 19. pozīcijā Londonas olimpisko spēļu modernās pieccīņas sacensībās vīriešiem.

Pēdējā disciplīnā - apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā - Čerkovskis uzrādīja 13.labāko laiku un tika pie 2416 punktiem, kas noslēguma kopvērtējumā viņam ļāva pakāpties par vienu pozīciju.

Sacensību gaitā Čerkovskis tika pie 5576 punktiem. Pēc pirmās disciplīnas - paukošanas - Čerkovskis ieņēma ceturto vietu.

Paukošanas sacensībās Latvijas sportists uzvarēja 23 cīņās, bet zaudējumu piedzīvoja 12 cīņās, kopvērtējumā šajā disciplīnā ieņemot ceturto vietu ar 952 punktiem.

Otrajā disciplīnā - peldēšanā - Čerkovskis 200 metrus garo distanci veica divās minūtēs un 10,78 sekundēs, visu dalībnieku vērtējumā ieņemot 28.vietu. Šajā disciplīnā Latvijas sportists nopelnīja 1232 punktus

Savukārt jāšanas sacensībās Čerkovskis ar zirgu Rambo savāca 224 soda punktus, kas kopējā ieskaitē viņam deva 976 punktus un 32. vietu 36 dalībnieku konkurencē.

Pēc trijām disciplīnām Čerkovskis atradās 20. pozīcijā.

Tikmēr par Londonas olimpisko spēļu čempionu kļuva čehs Davids Svoboda, kurš visu disciplīnu summā sasniedza jaunu olimpisko rekordu - 5928 punkti.

Otrajā vietā ar 5904 punktiem ierindojās ķīnietis Džunžuns Cao, bet bronzas medaļu izcīnīja Ādāms Maroši no Ungārijas, kurš summā sakrāja 5836 punktus.

Jau vēstīts, ka Čerkovskis Londonas olimpiskajām spēlēm kvalificējās pēc Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas (UIPM) ranga, kas tika publiskots jūnija sākumā.

Pēc ranga Olimpiādei kvalificējas septiņi labākie sportisti, kas vēl nebija tās dalībnieku vidū. Ņemot vērā, ka katru valsti sacensībās var pārstāvēt līdz diviem sportistiem, Čerkovskis izcīnīja pēdējo, septīto, brīvo vietu dalībai Londonas Olimpiādē.

33 gadus vecais Čerkovskis Londonā piedalījās savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs karjerā.

Vēl no Latvijas modernās pieccīņas sportistiem Londonas olimpiskajās spēlēs startēs arī Jeļena Rubļevska, kura uz starta dosies Olimpiādes pēdējā dienā - svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu