Piecgadīgais zēns atmet smēķēšanu, bet nonāk citā atkarībā (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

2010. gadā pasauli pāršalca ziņa par divgadīgo indonēziešu zēnu Ardi Rizalu, kurš dienā izsmēķē 40 cigaretes.

Indonēzijā smēķēšana bērnu vidū ir diezgan izplatīta. Indonēzijā un arī citās Āzijas valstīs gadījumi, kad bērni visai agrīnā vecumā kļūst par kaislīgiem smēķētājiem, nav retums. Pēc starptautiskas publicitātes mazais zēns kļuva populārs, arvien vairāk tūristu centās zēnam iedot cigaretes, lai redzētu un nofilmētu dīvaino skatu, bet vietējās varas iestādes nolēma rīkoties un sāka zēnu ārstēt no nikotīna atkarības.

Jau rakstījām, ka cīnīties ar šo atkarību divgadīgajam Ardi palīdzējis pieredzējis bērnu psihiatrs.

Tagad, kad zēnam ir pieci gadi, un nikotīna atkarību viņš ir uzveicis, zēna māte uztraukusies par citu atkarību - zēns ļoti daudz ēd. Un tāpat, kā kādreiz no cilvēkiem diedelēja cigaretes, tagad viņš sācis lūgt pārtiku. Zēna ārsts arī uzskata, ka zēnam ir problēmas ar atkarību no ēdiena. Ārsti iesaka Ardi vecākiem likt zēnam ievērot stingru diētu, vairāk uzturā lietot augļus un dārzeņus, bet atkārtojas iepriekšējais - zēnam sākas histērija, viņš atsakās no šāda ēdiena. Tāpat bija ar cigaretēm, ja tās Ardi nedeva, viņš raudāja un niķojās. Tad vecāki, kuri ar šo situāciju netika galā, zēnam cigareti iedeva. Arī tagad vecāki bez speciālistu palīdzības, visticamāk, nevarēs palīdzēt zēnam cīnīties ar lieko svaru, un tas var nopietni kaitēt viņa veselībai, raksta «dailymail».

Divgadīgais Ardi smēķē:

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu