Pieci Zemessardzes bataljoni rūpēsies par drošību Muzeju nakts laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Zemessardzes vienības sestdien sniegs atbalstu projekta «Muzeju nakts 2012» sekmīgai norisei. Šī gada «Muzeju nakts 2012» ietvaros ir iesaistījušies pieci Zemessardzes bataljoni, portālam «Apollo» pavēstīja Zemessardzes pārstāve Guna Freimane.

Zemessardzes Studentu bataljons, Zemessardzes 19.nodrošinājuma bataljons, Zemessardzes 27.kājnieku bataljons, Zemessardzes 32.kājnieku bataljons un Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljons nodrošinās kārtību un drošību Vēstures un mākslas muzejā Saldū, Latvijas Dabas muzejā, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, J. Akuratera muzejā Rīgā, Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā Drabešu pagastā un Ludzas Novadpētniecības muzejā.

Ludzas Novadpētniecības muzejā līdz projekta «Muzeja nakts 2012» skatāma arī izstāde «Zemessardze un Jaunsardze. 20 gadi fotogrāfijās», kur 60 fotogrāfijās apskatāmi foto mirkļi no Zemessardzes veidošanas pirmsākumiem līdz pat mūsdienām, kā arī Jaunsargu vadītāja Jura Geduša fotogrāfijas.

Kā norāda Freimane, šis nav pirmais gads, kad Zemessardze sniedz atbalstu projekta «Muzeju nakts» ietvaros. Vienībām jau ir izveidojusies cieša sadarbība ar atsevišķu muzeju pārstāvjiem un zemessargi katru gadu tiek aicināti sniegt atbalstu organizētajos pasākumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu