Pieciem ministriem vēl nav pielaides valsts noslēpumam (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pieciem jaunās valdības ministriem vēl nav pielaides valsts noslēpumam, žurnālistiem šodien atklāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Straujuma skaidroja, ka tie ir ministri, kuri nav bijuši iepriekšējā valdības sastāvā - izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

Vienīgais no jaunajiem ministriem, kam ir piešķirta pielaide, ir aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kuram tā nepieciešama tieši saistībā ar amata pienākumu pildīšanu.

Taču tas, ka šiem ministriem nav vēl pielaides valsts noslēpumam, nav radījis kvoruma trūkumu valdības sēdē, lemjot par jautājumiem, kur šāda pielaide ir nepieciešama.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) veic ministru pārbaudi atbilstoši likuma «Par valsts noslēpumu» prasībām. SAB preses pārstāve Iveta Maura aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban SAB no kompetentajām institūcijām vēl nav saņēmis visus nepieciešamos dokumentus speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam izsniegšanai.

Likumā ir uzskaitīti vairāki kritēriji, pēc kuriem pieeja konfidenciāliem, slepeniem un sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem tiek liegta. Viens no šiem kritērijiem ir tāds, ka pieeja tiek liegta personai, par kuru pārbaudes gaitā ir konstatēti fakti, kuri dod pamatu apšaubīt tās uzticamību un spēju saglabāt valsts noslēpumu.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu