Piedāvā iespējas bez maksas apgūt medicīnas māsu pamatspecialitātes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

ESF tālākizglītības projekta «Veselības aprūpes un veselības veicināšanas procesā iesaistīto institūciju personāla tālākizglītība nozares ilgtspējīgai attīstībai» ietvaros medicīnas māsām tiek piedāvāta iespēja bez maksas apgūt kādu no septiņām māsu pamatspecialitātēm, portālu «Apollo» informēja Jānis Jekševics, projekta koordinators. Studijas organizē Latvijas Universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte. Papildu informācija - projekta mājas lapā [s:39377].

Latvijas Universitāte uzņem studentus šādās māsu pamatspecialitāšu studiju programmās:

* anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsa;
* bērnu aprūpes māsas;
* internās aprūpes māsa.

Savukārt Rīgas Stradiņa universitāte uzņem studentus šādu māsu pamatspecialitāšu apguvei:

* ambulatorās aprūpes māsa;
* garīgās veselības aprūpes māsa;
* ķirurģiskās aprūpes māsa;
* operāciju māsa.

Mācību ilgums minētajās studiju programmās ir viens gads pēc pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības dokumenta iegūšanas vai divi gadi pēc profesionālās vidējās izglītības dokumenta iegūšanas. Mācību mērķis ir nodrošināt māsu tālākizglītību kādā no normatīvajos aktos noteiktajām māsas pamatspecialitātēm. Pēc izglītības programmas apguves māsām tiks izsniegts augstākās izglītības diploms.

Projekta ietvaros finansējums tiek piešķirts māsas pamatspecialitātes apguvei un netiek finansēta atkārtota tādas pašas pamatspecialitātes apguve. Tomēr tām māsām, kas jau ir ieguvušas pamatspecialitāti, šīs programmas ietvaros ir iespēja bez maksas papildus iegūt kādu citu piedāvāto pamatspecialitāti.

Reflektantiem ne Latvijas Universitātē, ne Rīgas Stradiņa universitātē nodeva nav jāmaksā. Interesenti studijām universitātēs Rīgā varēs pieteikties līdz 30.septembrim. Tiek plānots nodrošināt studiju iespējas arī Daugavpilī un Liepājā.

www.rsu.lv

Apple

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu