Piedāvā Vaļņu ielu attīstīt kā iepirkšanās ielu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 1188.lv Karte 360

Piektdien Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē nekustamā īpašuma un tirdzniecības centru attīstītājs «Linstow Center Management» nāca klajā ar iniciatīvu attīstīt Vaļņu ielu kā iepirkšanās ielu.

«Katrā mūsdienīgā pilsētā starp citām ielām ir arī iepirkšanās iela - Rīgā tādas vēl nav, tāpēc «Linstow» nāk klajā ar iniciatīvu un vīziju par iepirkšanās ielu Rīgā. Apvienojot ieinteresētās puses, redzam lielisku iespēju attīstīt Vaļņu ielu par populāru un dzīvu vietu pilsētas centrā, ar ko lepoties vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem,» sacīja «Linstow» valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds.

«Linstow» patlaban strādā pie iepirkšanās ielas koncepcijas idejas un vīzijas. Tirdzniecības centru attīstītājs izsūtījis vēstules Vaļņu ielas namu īpašniekiem un nomniekiem un tuvākajā laikā aicinās kopā ieinteresētās puses, lai prezentētu un apspriestu izstrādāto vīziju. Pirmā prezentācija par Vaļņu ielas kā iepirkšanās ielas attīstību plānota šī gada 16.augustā.

«Linstow» ir arī Vaļņu ielas tirdzniecības centra «Galerija Centrs» apsaimniekotājs. «Apvienojot spēkus ar citām ieinteresētajām pusēm - pilsētu, uzņēmējiem un zemes vai ēku apsaimniekotājiem, īpašniekiem -, «Linstow» redz iespēju kopīgi attīstīt Vaļņu ielu,» norādīja «Linstow» sabiedrisko attiecību konsultante Ilona Zacmane.

«Linstow» ir nekustamā īpašuma apsaimniekotājs un attīstītājs pieciem «Galactico» tirdzniecības centriem Latvijā («Alfa», «Mols», «Galerijs Centrs», «Origo», «Dole»), kā arī lielākajam tirdzniecības centram «Ülemiste» Igaunijā.

Kopējā «Linstow» apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir 230 000 kvadrātmetru, bet visā Baltijā - 275 000 kvadrātmetru. Kompānijas pašreizējās kopējās investīcijas Baltijā atvērto tirdzniecības centru segmentā sasniedz vairāk nekā 200 miljonus eiro jeb aptuveni 140,6 miljonus latu.

Jau ziņots, ka Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) iecerējis galvaspilsētas centrā izveidot gājēju ielu.

Rīgas pašvaldība Tērbatas ielas pārveidošanai par gājēju ielu rīkos sabiedrisko apspriešanu, 11.martā nolēma Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome.

SKDS veiktā socioloģiskā aptauja liecinot, ka absolūtais vairākums Tērbatas ielas iedzīvotāju, uzņēmēju un namīpašnieku šādu ideju atbalsta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu