Piegādātāju apvienība atkārtoti neizpilda solījumu un nepiegādā Daugavpilij jaunos tramvajus (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansētā konkursā par tiesībām piegādāt Daugavpilij jaunos tramvajus uzvarējusī Baltkrievijas-Latvijas piegādātāju apvienība «Belkomunmaš» un «Agmen Consulting Bureau» atkārtoti nav izpildījusi solījumu un līdz 12.septembrim nav piegādājusi Daugavpilij jaunos tramvajus, aģentūrai LETA pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

Pēc iepriekš noslēgtā līguma konkursa uzvarētājam pirmie trīs tramvaji Daugavpilij bija jāpiegādā līdz 31.augustam, taču tas netika izdarīts. Piegādātāji nav izpildījuši arī atkārtoto solījumu piegādāt līdz 12.septembrim vismaz vienu tramvaja vagonu. Nekādus paskaidrojumus par piegādes termiņu neizpildi piegādātāji pagaidām nav snieguši.

Sakarā ar šādu situāciju Daugavpils AS «Tramvaju uzņēmums» apsver iespējas, izmantojot likumiskās metodes, panākt līguma izpildi. Lai stimulētu piegādātāju apvienību, pildīt uzņemtās saistības, kopš 1.septembra tai tiek piemērota kavējuma nauda - 600 lati dienā. Ja panākt vienošanās izpildi tomēr neizdosies, tikt pieļauta iespēja sludināt jaunu tramvaju piegādes konkursu.

Lai nezaudētu ES finansējumu projektam, pašvaldība sākusi pārrunas ar Satiksmes ministriju par projekta termiņu pagarināšanu. Saskaņā ar noslēgto līgumu piegādātāju apvienībai visi 12 tramvaja vagoni Daugavpilij jāpiegādā līdz 20.oktobrim.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) iepriekš atzina, ka svarīgi ir panākt, lai pilsētai tiktu piegādāti kvalitatīvi tramvaji par adekvātu cenu.

Savukārt Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Radionovs uzsvēra, ka pašvaldība vairāk ir ieinteresēta nevis līguma laušanā, bet gan projekta realizācijā, tāpēc darīs visu iespējamo, lai nepazaudētu projekta finansējumu.

4 614 312 latus bez pievienotās vērtības nodokļa vērto līgumu par 12 četrasu un sešasu tramvaju piegādi, darbinieku apmācību iekārtu lietošanā un apkopes veikšanā Daugavpils AS «Tramvaju uzņēmums» un Baltkrievijas-Latvijas piegādātāju apvienība «Belkomunmaš» un «Agmen Consulting Bureau» noslēdza šī gada martā.

Tramvaju iegāde paredzēta Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētajā Daugavpils tramvaju transporta infrastruktūras renovācijas projektā, kurš paredz investēt Daugavpils sabiedriskā transporta attīstībā vairāk nekā 11 miljonus latu. Par minētajiem līdzekļiem paredzēts rekonstruēt arī 6,2 kilometrus tramvaju līniju 18.novembra ielā posmā no Vienības līdz Valkas ielai, desmit pārbrauktuves, 13 pieturvietas un atsevišķas pārveidošanas apakšstacijas.

Projekta gaitā plānots novērst arī patlaban pastāvošās problēmas ar kontakttīklu stiprinājumiem pie ēku sienām, kas rada neērtības iedzīvotajiem un ēku īpašniekiem tramvaju līniju zonā. Sliežu ceļa rekonstrukcijas gaitā plānots izmantot bezšuvju sliežu tehnoloģiju, kas ievērojami samazinās trokšņu un vibrācijas līmeni.

Projekts tiek īstenots programmas «Infrastruktūra un pakalpojumi» aktivitātē «Publiskais transports ārpus Rīgas». No projekta attiecināmajām izmaksām - 8 456 216 latiem - 83,11% līdzfinansē ERAF, bet privātais finansējums ir 16,89%.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu