Pieķerto kukuļdevēju skaits Rīgā gada laikā vairāk nekā dubultojies (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bruce&Hollie, CC BY-NC-ND 2.0

Vakar Rīgā Ceļu policija reģistrējusi jau desmito gadījumu, kad autovadītājs, lai atpirktos no soda, policijas darbiniekam mēģinājis dot kukuli. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kukuļdevēju skaits šogad vairāk nekā dubultojies, «Apollo» atklāja policijas preses pārstāve Ance Rozīte.

Ceturtdien ap pulksten 16.00 Rīgā, Gaujas ielā Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas darbinieki par ceļu satiksmes pārkāpumu, kas saistīts ar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, apturēja kādu «Toyota Prius» automašīnas vadītāju. Apturētā transportlīdzekļa vadītājs bija kāds 1969.gadā dzimis vīrietis un, lai izvairītos no administratīvā soda, policistam deva kukuli.

«Pagājušā gada pirmajos divos mēnešos Rīgas reģionā bija četri kukuļdevēji, savukārt šis šogad ir jau desmitais gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam,» «Apollo» sacīja Rozīte.

Policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprināta uzmanība tiks pievērsīsta ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī transporta līdzekļu vadītājiem, kas dod kukuļus. Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, vai naudas sods.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu