Piektā daļa iedzīvotāju ir labi informēti par jauno veselības apdrošināšanas finansējuma likumu (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas ģimenes ārstu asociācijām, Veselības ministrijai un valdībai līdz šim nav izdevies vienoties par jauno veselības aprūpes finansēšanas likumu, kas paredz ieviest obligāto veselības apdrošināšanu, sasaistot tiesības uz valsts budžeta apmaksātu veselības aprūpi ar Iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) deklarēšanu un nomaksu. Piektā daļa jeb 19% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju apgalvo, ka ir labi informēti par jaunu veselības apdrošināšanas finansējuma likumu. 

Kā atklāj pētījumu kompānijas «TNS» sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu «900 sekundes» februāra beigās veiktais pētījums, 47% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norādījuši, ka ir kaut ko dzirdējuši par jauno veselības apdrošināšanas finansējuma likumu un zina to tikai pēc nosaukuma. Savukārt trešā daļa (31%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav informēti par jauno veselības apdrošināšanas finansējuma likumu.

Savukārt 3% iedzīvotāju nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Trešā daļa (35%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta ideju par tiesību uz valsts budžeta apmaksātu veselības aprūpi sasaistīšanu ar IIN deklarēšanu un nomaksu. Salīdzinoši biežāk starp idejas atbalstītājiem ir iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, latvieši, vadītāji un augstākā līmeņa speciālisti, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem.

Tomēr gandrīz puse (48%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā neatbalsta ideju par tiesību uz valsts budžeta apmaksātu veselības aprūpi sasaistīšanu ar IIN deklarēšanu un nomaksu. Salīdzinoši biežāk starp idejas neatbalstītājiem ir iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem, cittautieši, nepilsoņi, pašnodarbinātie, bezdarbnieki, darba meklētāji.

Savukārt 17% iedzīvotāju nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu