Piektdien cieši līdzās Zemei palidos garām asteroīds (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) rūpīgi seko līdzi ievērojama lieluma asteroīdam, kurš piektdien palidos garām cieši līdzās Zemei.

Asteroīda «2012 DA 14» diametrs ir 45 metri un Zemei vistuvāk tas atradīsies ap plkst.21.25 pēc Latvijas laika tikai 27 000 kilometru attālumā.

«Tas ir krietni attālu no Zemes un vairuma Zemes zemās orbītas satelītu un Starptautiskās Kosmosa stacijas (SKS),» teikts NASA paziņojumā.

Tomēr »«2012 DA 14» ir jebkad tuvākā prognozētā tik liela objekta pietuvošanās Zemei. NASA piešķir augstu prioritāti asteroīdu izsekošanai un mūsu dzimtās planētas aizsargāšanai pret tiem,» norāda aģentūra.

Asteroīds būs redzams Austrumeiropā, Austrālijā un Āzijā un kā paziņoja NASA, tā būs «unikāla iespēja zinātniekiem tuvumā pētīt Zemei tuvu objektu».

«2012 DA 14» tika atklāts nejauši, kad tas pagājušajā februārī palidoja garām Zemei.

NASA lēš, ka tādi asteroīdi kā «2012 DA 14» mūsu planētai pietuvojas ir pēc 40 gadiem, bet ietriecas Zemē reizi 1200 gados.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu