Piektdien Vladimira Ļeščova jaunās animācijas filmas pirmizrāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Piektdien, 19. jūnijā, plkst. 19.00 kinoteātrī «K Suns» režisors Vladimirs Ļeščovs piedāvā savu jaunāko animācijas filmu «Spārni un airi», kura Latvijā ierodas tieši no Anesī festivāla Francijā, kas kinopasaulē tiek uzskatīts par animācijas augstāko virsotni.

Vladimira Ļeščova filmas jau kopš «Vectēva medus» (2002), kas tapa kā diplomdarbs, absolvējot «Konstfack» mākslas koledžu Zviedrijā, bijušas ļoti pieprasītas un augstu vērtētas pasaules festivālos, tāpat vienmēr nominētas un apbalvotas nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps». Filma «Vectēva medus» saņēmusi četras balvas starptautiskos festivālos un balvu «Lielais Kristaps» kā labākā animācijas filma, arī «Lielā Kristapa» nomināciju «Labākā debija», «Labākais animācijas mākslinieks», «Labākais animācijas režisors». Filma «Bezmiegs» (2004) izpelnījās 11 starptautiskas balvas (tostarp «Labākās animācijas filmas» balva Klermonferānas īsfilmu festivālā Francijā, «Labākā debija» Zagrebas festivālā, speciālbalva Hirosimas festivālā Japānā, nominācija «Eiropas labākā īsfilma Francijā») un trīs «Lielā Kristapa» balvas — «Labākā animācijas filma», «Labākā animācijas režija», «Labākais komponists» (Ģirts Bišs). Filma «Zuduši sniegā» (2007) ieguvusi astoņas starptautiskas balvas, «Lielo Kristapu» kā labākajam animācijas režisoram un trīs «Lielā Kristapa» nominācijas — «Labākā animācijas īsfilma», «Labākais animācijas mākslinieks», «Labākais komponists» (Normāns Rožē).

Loģiski, ka šo ceļu turpina Vladimira Ļeščova studijas «Lunohod» jaunākā filma «Spārni un airi», turklāt uzreiz ar milzīgu panākumu — iekļaušanu Anesī festivāla konkursa skatē, kur starptautiskā žūrija no 748 filmām atlasīja tikai 39.

Jau zināms arī filmas «Spārni un airi» tālākais ceļš pēc pirmizrādes Latvijā — jūlija vidū filma ceļo uz prestižo animācijas festivālu «Anima Mundi» Brazīlijā, bet tūlīt pēc tam ieplānota «Spārnu un airu» ASV pirmizrāde — tā notiks Holivudā, ASV Kinoakadēmijā akreditētā Losandželosas īsfilmu festivālā («LA Shorts Fest»). Balva Losandželosas festivālā ļauj kandidēt uz ASV Kinoakadēmijas balvu «Oskars» (pēdējo gadu laikā 33 no Losandželosas festivālā demonstrētajām filmām tikušas nominētas ASV Kinoakadēmijas balvai un 11 filmas arī saņēmušas «Oskaru»).

Filmas pirmo publisko skati Latvijā pavadīs nu jau tradicionāls Vladimira Ļeščova filmu pirmizrāžu elements — iespēja pret ziedojumiem iegādāties filmas oriģinālzīmējumus. Ziedojumos saņemtā summa tiks izlietota labdarīgiem mērķiem, sagādājot iespēju kāda bērnunama bērniem skatīties Latvijas filmas, turklāt Vladimirs nolēmis rast arī iespēju parūpēties par Gulbenes mākslas skolas animācijas klasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu