Piemājas dīķī noslīcis divgadīgs bērns; citur bērns izglābts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušā diennaktī, iekrītot piemājas dīķī, viens bērns zaudējis dzīvību, bet viens izglābts un nogādāts slimnīcā, aģentūru LETA informēja Neatliekamās Medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Kāds divgadīgs puisītis Zemgalē iekritis dīķī pie mājas, taču vecāki bērna prombūtni nav laikus pamanījuši un bērns noslīcis.

Mediķi pagājušā diennaktī snieguši palīdzību arī kādai gadu un desmit mēnešus vecai meitenītei Rīgas apkaimē, kura iekritusi piemājas dīķī. Viņai paveicies, jo piederīgie meitenīti pamanījuši un paspējuši izvilkt no ūdens, tomēr viņai konstatēta ķermeņa atdzišana un bērns stāvoklī pēc slīkšanas nogādāts slimnīcā.

Bukša atgādināja, ka līdzīgs atgadījums noticis pirms pāris nedēļām, kad noslīcis kāds nedaudz vecāks bērns. Viņa uzsvēra, kas siltajā sezonā, kad cilvēki mēdz atpūsties un meklēt veldzi ūdenstilpņu tuvumā, bērnus nekādā gadījumā nevajadzētu atstāt bez uzraudzības.

Kopumā pagājušā diennaktī mediķi saņēmuši 1328 izsaukumus, no kuriem 172 saistīti ar dažādām traumām.

Zemgalē kādam 50 gadus vecam vīrietim, strādājot meža darbus, uzkritis koks, un viņš ar kājas lūzumu un citām traumām nogādāts slimnīcā. Savukārt Kurzemē 53 gadus vecs vīrietis, strādājot ar fleksi, iezāģējis sev rokā un nogādāts Mikroķirurģijas centrā Rīgā.

Divi cilvēki guvuši nopietnas traumas, krāmējot malku - Kurzemē kāds 15 gadus vecs puisis nokritis no malkas grēdas un ar muguras sasitumiem nogādāts slimnīcā, bet Latgalē cietusi kāda 43 gadus veca sieviete, kurai, krāmējot malku, grēda uzgāzusies virsū. Sieviete guvusi smagas kājas traumas un daži pirksti amputēti.

Pagājušā diennaktī pēc mediķu palīdzības vērsušies divi velosipēdisti - kāds vīrietis Rīgā kritis ar velosipēdu, salauzis roku un nogādāts slimnīcā, jo radušās aizdomas par vēdera dobuma iekšējo orgānu traumu. Ar velosipēdu nokritis arī kāds 10 gadus vecs puika Pierīgā, kurš ar sasitumu brūcēm un citām traumām nogādāts slimnīcā.

Divi cilvēki pagājušā diennaktī cietuši no suņu kodumiem. Zemgalē kādam 10 gadus vecam puikam rotaļāšanās ar suni beigusies ar sakostu kāju un braucienu uz slimnīcu, bet Latgalē kāds suns iekodis rokā 47 gadus vecam vīrietim, kurš bijis alkohola reibumā. Vīrietis ar kostām brūcēm nogādāts slimnīcā.

Pie mediķiem pēc palīdzības vērsušies arī kāda 10 mēnešus veca puisēna vecāki, kuram kāds lielāks puika rotaļājoties gultiņā sabēris sīkas detaļas. Mazulis nogādāts slimnīcā, jo bijušas aizdomas par svešķermeni barības vadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu