Pieprasa atbildes no Ždanokas partijas par PSRS atjaunošanas aktivitātēm (198)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Kārlis Šadurskis (V) ir vērsies pie «Latvijas krievu savienības» līdzpriekšsēdētājiem, prasot sniegt skaidru un tiešu nostāju par Tatjanas Ždanokas darbību un dalību organizācijā, kuras mērķis ir atjaunot PSRS, tādējādi faktiski vēršoties pret Latvijas Republikas konstitucionālo iekārtu un valsts neatkarību, "Apollo" informēja deputāta padomnieks Mārtiņš Langrāts.

«Esmu saņēmis daudz jautājumus un pamatotu neizpratni gan no ārvalstu kolēģiem EP, ārvalstu žurnālistiem un satrauktiem Latvijas iedzīvotājiem, par to vai Ždanokas aktivitātes, dalība un darbība organizācijās, kuru mērķis ir atjaunot PSRS visā tās integritātē, kas nozīmē Latvijas valstiskuma zaudēšanu un okupāciju, ir visas politiskās organizācijas, «Latvijas krievu savienība», definēts mērķis un uzdevums. Tādēļ, lai viestu skaidrību šajā jautājumā, partijai, kas piedalās Latvijas politiskajos procesos un vēlas piedalīties Eiropas politikā, ir jāsniedz skaidras un nepārprotamas atbildes,» jautājumu būtību skaidro Šadurskis.

«Latvijas krievu savienības» pienākums ir Latvijas sabiedrībai sniegt tiešas, skaidras un nepārprotamas atbildes par to vai Ždanokas kā politiskās organizācijas līdzpriekšsēdētājas darbības un dalība Krievijas organizācijā «Sutj vremeņi» atbilst partijas politiskajiem uzstādījumiem, vai tās ir bijušas saskaņotas ar pārējo partijas vadību, vai ir saņēmušas partijas izvērtējumu pēc to veikšanas un vai partija norobežojas no Ždanokas darbībām un gatavojas viņu izslēgt no partijas vai vismaz tās vadības, vai tieši otrādi – atbalsta Latvijas Republikas valsts varas un konstitucionālās iekārtas gāšanu?

https://eot.su/manifest

Ždanokas darbību izvērtējums no krimināltiesiskā viedokļa un turpmākās konsekvences ir drošībsargājošo iestāžu kompetencē, taču pirmsšķietami ir pārkāpti vairāki Latvijas Krimināllikuma 10.nodaļas Noziegumi pret valsti panti, tai skaitā 80.1 pants Apvienošanās organizācijā ar mērķi gāzt Latvijas Republikas valsts varu. Turklāt Ždanokas darbības un izteikumi Krimas pussalas okupācijas un aneksijas sakarā vedina domāt, ka partijas līdzpriekšsēdētāja ir pārkāpusi arī vairākus Krimināllikuma nodaļas Noziegumi pret cilvēci, mieru, kara noziegumi, genocīds pantus, atbalstot 2014.gada 16.martā un pirms tā Ukrainas Republikas Krimas autonomās republikas teritorijā veiktās Krievijas darbības, kuru ārējās pazīmes liecina par sevišķi smagu noziegumu pret cilvēci izdarīšanu.

Komentāri (198)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu