Pieprasa premjeram atvainoties referenduma iniciatoriem par aizskarošiem izteikumiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts/LETA

Biedrība «Dzimtā valoda» pieprasa Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim («Vienotība») atvainoties referenduma iniciatoriem, pretējā gadījumā solot vērsties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu.

«Dzimtās valodas» pārstāvis Jevgēnijs Osipovs aģentūrai BNS norādīja, ka Dombrovskis publiski paudis aizskarošus izteikumus par cilvēkiem, kas parakstījās par otru valsts valodu.

«Premjers, piemēram, paziņoja, ka margināli, kas iniciēja referendumu par otru valsts valodu, cietuši sakāvi,» teica Osipovs. Es saprotu, ka mēs ar Vladimiru Lindermanu nekad neizpelnīsimies maigākus epitetus no valdošajiem politiķiem, taču šajā gadījumā runa ir par 180 tūkstošiem Latvijas pilsoņu. Tieši viņi, izmantojot savas konstitucionālās tiesības, piedalījās parakstu vākšanā un kļuva par referenduma rīkošanas iniciatoriem, kurā par nobalsoja 273 347 vēlētāji,» pavēstīja Osipovs. 

«Dzimtā valoda» pieprasa Dombrovskim atvainoties par Latvijas pilsoņu, kas ir īstenie referenduma iniciatori, apvainošanu.

«Pretējā gadījumā mēs būsim spiesti vērsties tiesā ar iesniegumu par goda un cieņas aizskaršanu,» informēja biedrības pārstāvis.

Provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti liecina, ka par oficiālu divvalodību Latvijā sestdien notikušajā referendumā nobalsojuši 273 347 jeb 24,88% balsstiesīgo, savukārt pārliecinošs vairākums – 821 722 jeb 74,8% – nobalsojuši pret to. Līdz ar to latviešu valoda paliks vienīgā valsts valoda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu