Pieprasot uzturēšanās atļauju par NĪ iegādi, budžetā būs jāiemaksā 5% no tā vērtības (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka /LETA

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz veikt iemaksu valsts budžetā 5% no iegādājamā nekustamā īpašuma vērtības, pieprasot pirmreizējo termiņuzturēšanās atļauju.

Līdz šim likumprojekts paredzēja, ka, pieprasot pirmreizējo uzturēšanās atļauju par nekustamā īpašuma iegādi, budžetā jeb ekonomikas attīstības programmā jāsamaksā 25 000 eiro.

Deputātiem bija dažādas domas šajā jautājumā. Pašreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kad vēl darbojās Saeimā, rosināja noteikt, ka maksājumam jābūt 3% apmērā, bet ne lielākam par 25 000 eiro. Arī šodien deputātiem bija dažādi priekšlikumi - noteikt, ka maksājumam jābūt gan 3%, gan 10% apmērā no iegādājamā nekustamā īpašuma vērtības.

Šos līdzekļus plānots izmantot reemigrācijas plāna īstenošanai - darba vietu radīšanai reģionos, pirmā mājokļa programmai, kā arī drošības iestāžu kapacitātes stiprināšanai.

Tāpat komisija šodien vienojās ne tikai palielināt nekustamā īpašuma vērtību, par kura iegādi piešķir termiņuzturēšanās atļauju, bet arī no 50 000 līdz 80 000 eiro palielināt nekustamā īpašuma minimālo kadastrālo vērtību.

Diskusijas izraisīja arī termiņš, kad Imigrācijas likuma grozījumiem jāstājas spēkā, un izskanēja dažādi priekšlikumi - šā gada augusts, nākamā gada 1.janvāris vai 1.jūlijs. Tāpat daži deputāti rosināja noteikt, ka daļa no normām varētu stāties spēkā ātrāk, bet daļa - vēlāk. Lēmumu komisija vēl nepieņēma.

Likumprojekta un priekšlikumu izskatīšanu pirms otrā lasījuma iecerēts noslēgt nākamajā komisijas sēdē.

Kā ziņots, komisija iepriekš vienojās atteikties no kvotām termiņuzturēšanās atļaujām par nekustamā īpašuma iegādi, kā arī konceptuāli atbalstīja ieceri palielināt nekustamā īpašuma vērtību, par kura iegādi piešķir termiņuzturēšanās atļauju.

Tāpat deputāti atbalstīja ierosinājumu atteikties no iepriekš likumā iekļautās normas, kas paredzēja piešķirt termiņuzturēšanās atļauju par 50 000 eiro iemaksu valsts budžetā.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu