Pieraksties uz mamogrāfiju jau šodien (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Latvijā krūts vēzis ir visbiežākā onkoloģiskā saslimšana sievietēm. Profilaksei un laicīgai ārstēšanai ir izšķiroša nozīme, lai savlaicīgi atklātu un ārstētu krūts vēzi, tāpēc sabiedrības informētība par šo problēmu ir vitāli svarīga, portālam «Apollo» stāsta Agnese Kuksa, sabiedrisko attiecību kompānijas «Divi gani» pārstāve. Paaugstināts krūts vēža saslimšanas risks ir sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem. Valsts šai riska grupai piedāvā krūts vēža skrīninga programmu - bez maksas veikt regulāru krūšu izmeklējumu jeb mamogrāfiju reizi divos gados.

Sadarbībā ar Lauma Lingerie krūts vēža kampaņa «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!» spēs uzrunāt sievietes un atgādināt par laicīgas profilakses nepieciešamību. Visu maiju Lauma Lingerie 17 veikalu pārdevējas paudīs atbalstu kampaņas mērķim, valkājot rozā lentītes, savukārt sievietes kopā ar pirkumu saņems kampaņas informatīvo bukletu. Lauma Lingerie dāvās pārsteiguma balvas arī 25. maija draudzības gājiena «Ejam kopā, lai dzīvotu!» dalībniecēm.

Lauma Lingerie valdes priekšsēdētāja Linda Matisone skaidro: «Mēs kā ļoti sievišķīga produkta ražotāji apzināmies, ka sieviete ir vienlaikus trausla un spēcīga personība. Sievietes ir mātes, sievas un darītājas, kas dienā paspēj tik daudz, bet kas mēdz piemirst padomāt par sevi. Ir būtiski un svarīgi izglītot sievietes krūts vēža jautājumā un atgādināt par profilakses nepieciešamību ikdienas steigā. Šī slimība var skart ikvienu sievieti, tāpēc mēs uzskatām, ka ļoti svarīgi ir runāt par to atkal un atkal, jo, tikai kopīgi apzinoties šo problēmu, varam panākt, ka aizvien vairāk sieviešu pievērsīs uzmanību pašas sev un savai veselībai.»

Atgādinām, ka 11.aprīlī Latvijas Basketbola savienība un krūts vēža pacientu atbalsta biedrība VITA, klātesot Veselības ministrei Ingrīdai Circenei, atklāja kampaņu «Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!», kas īpaši pamudina sievietes vecumā no 50 līdz 69 izmantot valsts bezmaksas pārbaudes un pārbaudīt krūts veselību. Ik gadu gandrīz 200 000 sieviešu šajā vecumā saņem valsts nosūtītu uzaicinājuma vēstuli veikt krūšu izmeklējumu ar mamogrāfijas metodi bez maksas. Realitātē tikai ~ 30% sieviešu veic mamogrāfiju. Tas ir kritiski maz, ņemot vērā, ka paaugstināts krūts vēža saslimšanas risks ir tieši sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem.

2013. gada 25.maijā ar pasākumu netālu no Brīvības pieminekļa un gājienu līdz Arēna Rīga uz draudzības basketbola spēli starp Latvijas un Lietuvas sieviešu basketbola izlasēm kampaņa piedzīvos savu kulmināciju.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu