Piešķir 30,67 miljonus eiro piecu dzīvojamo māju kompleksa būvniecībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Nordea» banka ir piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu uzņēmumam «Rīgas pilsētbūvnieks» 30,67 miljonu eiro apmērā piecu pašvaldības dzīvojamo māju kompleksa un daudzstāvu autostāvvietas Rīgā, Ulbrokas ielā 13 būvniecības projekta I kārtas īstenošanai, portālu «Apollo» informēja bankā.

«Esmu patiesi gandarīts, ka «Nordea» banka, izvērtējot kopējo smago situāciju mājokļu būvniecībā un izprotot šī projekta kvalitāti un nozīmīgumu, ir pieņēmusi pozitīvu lēmumu par kredīta piešķiršanu. Tas nozīmē, ka jau gada beigās 480 ģimenes, kuras gaida uz Rīgas domes palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā, tiks pie jauniem, siltiem un mājīgiem dzīvokļiem,» saka uzņēmuma «Rīgas pilsētbūvnieks» valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters.

Savukārt «Nordea» korporatīvo darījumu departamenta vadītājs Gustavs Eglītis norāda, ka bankai ar Rīgas domi un uzņēmumu «Rīgas pilsētbūvnieks» jau ir izveidojusies ilgstoša sadarbība, finansējot virkni rīdziniekiem nozīmīgu projektu.

««Nordea bankas piešķirtais finansējums ir apliecinājums mūsu ieinteresētībai arī turpmāk aktīvi līdzdarboties tādu projektu īstenošanā, kas palīdz risināt sociāli ekonomiskas nozīmes problēmas,» saka Eglītis.

Kopējās kompleksa būvniecības izmaksas sastāda 53 miljoni eiro, paredzot uzbūvēt piecas pašvaldības dzīvojamās mājas ar 792 dzīvokļiem (vienistabas dzīvokļi - 288, divistabu dzīvokļi- 288, trīsistabu dzīvokļi – 120, četristabu dzīvokļi - 96) ar kopējo platību 58 356 m² un daudzstāvu autostāvvietu ar 685 vietām, kā arī izveidojot nepieciešamo infrastruktūru un teritorijas labiekārtojumu.

«Nordea» bankas piešķirto finansējumu 30,67 miljoni eiro apmērā paredzēts izmantot projekta pirmās kārtas – trīs dzīvojamo māju ar 480 dzīvokļiem (vienistabas dzīvokļi 168, divistabu dzīvokļi 192, trīsistabu dzīvokļi 72, četristabu dzīvokļi 48) ar kopējo platību 34 848 m² būvniecības, infrastruktūras izveidošanas un teritorijas labiekārtošanas darbu realizēšanai.

Pēc projekta realizācijas labiekārtotie un mūsdienu prasībām atbilstošie dzīvokļi tiks izīrēti Rīgas iedzīvotājiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība mājokļu jautājuma risināšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu