PII «Auseklītis» turpinās energoefektivitātes projekta norise (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) līdzfinansētā  projekta «Energoefektivitāti paaugstinošu ieguldījumu veikšana Kocēnu novada pirmsskolas izglītības iestādē (PII) «Auseklītis»» ietvaros ir noslēgusies Kocēnu novada domes atkārtoti izsludinātā iepirkuma procedūra «Ventilācijas ierīkošana ar rekuperāciju Kocēnu pagasta PII «Auseklītis»», portālu «Apollo» Kocēnu novada dome Sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Eglīte.

Kocēnu novada domes iepirkumu komisija par uzvarētāju atzina SIA «Metāla Alianse», kas par piedāvāto līguma cenu Ls 72412,85 veiks ventilācijas un gaisa kondicionēšanas ierīču uzstādīšanu. Izbūvējot ventilāciju ar rekuperāciju, tiks samazināts enerģijas zudums - sistēma atgūs līdz pat 70% siltā gaisa, kas citādi tiek izlaists atmosfērā. Ventilācijas ierīkošana nodrošinās izdevumu optimizāciju, palielinot ietaupītās siltumenerģijas apjomu. Projekta aktivitāšu īstenošana sekmēs 441,57 Mwh/gadā enerģijas patēriņa samazinājumu.

Projekta vispārīgais mērķis ir Kocēnu novada pirmsskolas izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes paaugstināšana. Lai uzlabotu siltumnoturību, tiek veikti renovācijas darbi PII «Auseklītis» Kocēnos un Rubenē, nosiltinot sienas, jumtu un nomainot logus. Projekta īstenošanas rezultātā jāsasniedz oglekļa dioksīda rādītājs 125885 kg gadā un uz katru KPFI finansēto latu jānodrošina vismaz 0,721 kg CO2 samazinājums.

Projekts «Energoefektivitāti paaugstinošu ieguldījumu veikšana Kocēnu novada pirmsskolas izglītības iestādē (PII) «Auseklītis»» tiek realizēts KPFI atklāta projektu konkursa «Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai» ietvaros (līguma Nr. KPFI-15.1/95). Projekta kopējās izmaksas ir Ls 337 551, kuras sedz Klimata pārmaiņu finanšu instruments un Kocēnu novada dome.

PII «Auseklītis» pakalpojumus sniedz divās atsevišķās ēkās, bērnus izglītojot gan Kocēnos, gan Rubenē, kur izveidota filiāle. Kopumā abās ēkās ik dienu uzturas 273 bērni. PII «Auseklītis» ēkas būvētas un nodotas ekspluatācijā 1980. un 1985. gadā. Kopš tā laika ir veikti ieguldījumi ārkārtas apstākļu novēršanai, taču ēkām nav veikti būtiski rekonstrukcijas darbi, lai paaugstinātu to siltumnoturību. Kocēnu bērnudārza ēkas nolietojums ir tik liels, ka fasādē sākušas veidoties plaisas. Ieguldījums ēkās samazinās tās uzturēšanas izmaksas un paildzinās lietderīgās kalpošanas laiku.

Projektu paredzēts īstenot līdz 2013. gada 31. oktobrim.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu