Piksons: Ārsts brīnījās, ka tik ātri spēju atsākt treniņus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu biatlonists Edgars Piksons portālam «Apollo» norāda, ka pirms gaidāmās sezonas ir ieguldīts labs darbs, kuram nav traucējušas pavasarī gūtās smagās roku traumas.

«Gatavošanās sezonai rit pilnā sparā - pirms nedēļas atgriezāmies no treniņnometnes Austrijā, kur pirmās divas nedēļas pavadījām Oberfilisā, bet pēc tam nedēļu paslēpojām kalnos,» stāsta Piksons, kurš treniņnometnē bija kopā ar Andreju Rastorgujevu un četriem jaunajiem biatlonistiem.

«Noskaņojums pirms gaidāmās sezonas ir labs. Darbs ir paveikts pat vairāk nekā citos gados, lai gan savainotā roka lika par sevi manīt,» atzīst biatlonists, kurš maija vidū SEB MTB riteņbraukšanas sacensībās lauza abu roku apakšdelmus.

«Grūti pateikt, cik daudz tādēļ zaudēju, jo principā treniņus atsāku jau nedēļu pēc operācijas, bet pēc trim nedēļām jau braucu ar rolleriem,» norāda Piksons. «Tagad jau ir labi, lai gan ārsts vispār brīnījās, ka varēju tik ātri atgriezties sportā. Nedaudz sajūtu sāpes rokā tikai tad, kad ir ātruma treniņi vai jāslēpo ilgāk par divām stundām, bet citādi viss ir kārtībā.»

«Sākumā patiešām izskatījās pesimistiski. Ārsts brīnījās, kā viss vēl kustās. Pirmo mēnesi roku palocīšana sagādāja sāpes,» atceras Piksons. «Vai jūtu traumas sekas pie šaušanas? Ne pārāk. Vienīgi vairākas reizes jāiestaipa rokas. Tomēr secinājumus varēs izdarīt tikai kaujas apstākļos - sacensībās

Pasaules kausa pirmais posms notiks jau novembra beigās Esterzundā (Zviedrija). «Pirmais posms arī būs pirmie nopietnie mači, jo pirms tam nekur nestartēsim, jo Eiropas kausa posmi pārklājas ar Pasaules kausa posmiem,» atklāj biatlonists, kurš 2011. gada pasaules čempionāta pārsteidza ar veiksmīgu sniegumu, bet pagājušā sezona viņam nebija tik sekmīga.

«Palieku uz «Atomic» slēpēm - ceru, ka šosezon būs labāk. Pagājušajā sezonā bija pāreja uz citu ražotāju un tas vienmēr prasa laiku, jo daudz tika eksperimentēts. Tagad ir notikusi kaut kāda atlase, tādēļ jau zinām, kas man der labāk,» piebilst Piksons.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu