Pildīta kāpostgalva (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: U.S. Army Korea (Historical Image Archive), CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

  • 1 vidēja lieluma kāpostgalva
  • 200g cūkgaļas
  • 4 sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 ola
  • 2 burkāni
  • 1 paprika
  • 4 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 200g saldā krējuma
  • pipari
  • sāls
  • sviests

Pagatavošana:

Kāpostgalvu liek verdošā ūdenī, vāra 10 minūtes, atdzesē, izgriež kacenu un nedaudz kāpostu, veidojot padziļinājumu.

Malto gaļu sajauc ar sviestā apceptu sīpolu, sāli, pipariem, olu. Gaļu liek kāpostā, kāpostu apsien ar aukliņu, liek katlā, kur ieklāta kāpostlapa, ar gaļu uz leju. Kāpostam pieliek sagrieztus burkānus, veselus sīpolus, sagrieztu papriku, piparus, tomātu pastu, sāli, pārlej ar buljonu vai ūdeni. Vāra uz lēnas uguns 1,5 stundas. Buljonam pielej krējumu, ja vēlas, iebiezina ar miltiem.

Kāpostu izņem, sagriež sešās vai astoņās daļās. Pasniedz pārlietu ar buljonu, kurā vārījās kāposts.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu