Nepieciešams:
Pildīta līdaka
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
līdaka (apmēram 1 kg)
1 sīpols
selerijs
100 g sviesta
2 škēles baltmaizes
1 ola
2 daiviņas ķiploka
100 g saldā krējuma
pipari
sāls
Sautēšanai:
burkāni
selerija sakne
sīpols
sāls
pipari
Pagatavošana:
Līdakai noņem ādu, pie tās atstājot galvu, no asakām atdala fileju. Sviestā apcep sīpolus un selerijas sakni. Atdzesē. Baltmaizi izmērcē saldajā krējumā. Fileju, apceptos dārzeņus, baltmaizi un ķiplokus samaļ. Masai pievieno olu, sāli, piparus, sajauc.
Līdakas ādu (ar galvu) sapilda ar pagatavoto masu, ietin marlē.
Līdaku liek sautēties katlā, kur pagatavots buljons no dārzeņiem. Līdaku sautē kopā ar dārzeņiem apmēram 30 minūtes. Tad atdzesē.