Nepieciešams:
Pildīts kāposts (14)
1 kāpostgalviņa
500 g maltas gaļas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
1 ola
100 g siera
300 ml tomātu mērces
300 ml saldā krējuma vai trekna piena
sāls
pipari
eļļa
Pagatavošana:
Veselu kāpostgalvu vāra sālsūdenī 20 minūtes, notecina. Kāpostu sagriež šķēlēs, nesagriežot kacenu. Griezuma vietas veido 1 - 2 cm vienu no otras.
Smalki sagrieztu sīpolu apcep eļļā, pieliek maltajai gaļai. Gaļu sajauc ar olu, pipariem, sāli un sasmalcinātu ķiploku.
Malto gaļu pilda griezuma vietās, kāpostu sasprauž ar koka iesmiņiem, lai tas turētos kopā. Zemā katlā vai cepamtraukā ielej krējuma un tomātu mērces maisījumu, liek kāpostu, cep 20 minūtes 190 grādos, kāpostu vairākas reizes pārlej ar mērci, kurā tas vārās. Sieru sarīvē, pārkaisa kāpostam, turpina cept, līdz siers zeltains. Pasniedz sagrieztu gabalos ar mērci, kurā vārījies kāposts.