Pīlēns kritizē Dombrovski; jābeidz runāt puspatiesības un aplamības (311)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Mūsu problēma ir tā, ka līdzšinējie līderi ir aizkavējušies iepriekšējā laika definīcijās – tā intervijā žurnālam «Playboy» sacījis uzņēmējs un kādreizējais Tautas partijas biedrs Uldis Pīlēns.

Runājot par politiķiem līderiem, Pīlēns uzsver, ka pēc krīzes ir nepieciešami jauni, šim laikam piemēroti līderi.

«Pirmajā krīzes posmā viņš [premjerministrs Valdis Dombrovskis] bija atbilstošs, bet šajā laikā nespēj dot sabiedrības virzības uzstādījumu. Un ne tikai Dombrovskis, visa koalīcija [..]. Cilvēkiem ir vajadzīga skaidrība, pat ja tā nav glaimojoša. Ja Dombrovskis teiktu, piemēram, «Mīļie cilvēki, mēs nevaram nestāties eirozonā, jo tad nācijas eksistenci apdraud tas un tas», savējie saprastu, bet nevajag runāt puspatiesības vai aplamības,» sacīja uzņēmējs.

Par iestāšanos eirozonā Pīlēns saka: «Tik labi nebūs, kā sola. Nevaru aizvērt acis uz gudru pasaules ekonomistu brīdinājumiem, ka tas ir risks.»

«Man ir tikai viens liels jautājums – vai, uzstādot tik šauru mērķi, mēs nepazaudēsim sabiedrības atbalstu šai politikai tik lielā mērā, ka tā pēc tam būtiski koriģēs Latvijas politiku? Pašvaldību vēlēšanu rezultāti rāda – bažām, ka pieņemtie lēmumi koriģē politiku, ir pamats,» pauž bijušais politiķis.

Interviju ar Uldi Pīlēnu lasiet jaunākajā žurnāla «Playboy» numurā!

Komentāri (311)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu