Pilnveidos veselības aprūpes pieejamību homoseksuāliem vīriešiem (81)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: naiveartist, CC BY-NC-SA 2.0

Baltijas HIV asociācija sadarbībā ar Veselības ministriju un biedrībām «Mozaīka» un «Norvēģijas Geju un lesbiešu veselība» tuvākā pusotra gada laikā plāno izveidot ārstu «tīklojumu», kurā homoseksuāliem vīriešiem būs iespēja saņemt viņiem draudzīgus veselības aprūpes pakalpojumus.

Kā informēja Baltijas HIV asociācijas pārstāve Inese Skrastiņa, no šā gada janvāra līdz nākamā gada jūnijam tiks īstenots projekts «Sociālās iekļaušanas veicināšana, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti vīriešiem, kuriem ir dzimumattiecības ar vīriešiem».

Projekta laikā tiks veikta veselības aprūpes speciālistu apmācība par homoseksuālu vīriešu vajadzībām, specifiskajiem riska faktoriem, kā arī izmeklēšanas un diagnostikas metodiku.

Tāpat biedrības «Mozaīka» telpās Rīgā tiks izveidots Latvijā pirmais konsultāciju-izmeklējumu punkts, kur homoseksuāli vīrieši varēs veikt bezmaksas testus infekciju slimību noteikšanai un saņemt ārstu konsultācijas.

Veselības ministrija (VM) uzskata, ka projekts ir aktuāls HIV/AIDS un citu seksuāli transmisīvo infekcijas slimību izplatības ierobežošanā un atbalsta projekta rezultātu ieviešanu perspektīvā, aģentūra LETA uzzināja ministrijā. Tāpat tas mazinās seksuālo minoritāšu pārstāvju sociālo atstumtību Latvijā, norāda VM.

Baltijas HIV asociācijas pārstāve Skrastiņa stāsta, ka līdzīgas aktivitātes tiek īstenotas Norvēģijā, kur dažādi ārsti, tostarp ģimenes ārsti, ir apguvuši papildu zināšanas par homoseksuālu vīriešu specifiskajām vajadzībām un veselības problēmām. Valsts galvaspilsētā Oslo izveidots arī konsultāciju punkts, kurā homoseksuāli vīrieši var veikt bezmaksas testus infekciju slimību noteikšanai un saņemt bezmaksas konsultācijas.

Projektu Latvijā līdzfinansē Sabiedrības integrācijas fonds. Finansiālu atbalstu sniedz arī Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu