Pilsētā izsludināts Spodrības mēnesis (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai sekmētu pilsētas teritoriju sakopšanu, Rīgas dome pilsētā izsludinājusi Spodrības mēnesi un Meža dienas. Šogad Spodrības mēnesis norisināsies līdz 20.aprīlim, kad tā noslēgumā paredzēta Lielā talka. Savukārt Meža dienu ietvaros, kā katru gadu, plānoti dažādi tematiski un izglītojoši pasākumi, portālu «Apollo» informēja Uģis Vidauskis, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis.

Pavasara sakopšanas darbu organizāciju un kontroli veiks pašvaldības struktūras - departamenti, izpilddirekcijas, pašvaldības uzņēmumi u.c. struktūras. Piemēram, pilsētas izpilddirekcijām uzdots iesaistīt iedzīvotājus teritoriju sakopšanā, nodrošināt visa veida teritoriju, apstādījumu un pievadceļu sakopšanu, kā arī koordinēt sakopšanas darbus ar namu apsaimniekotājiem.

Uzņēmumam «Rīgas meži» cita starpā uzdots organizēt atkritumu savākšanu un izvešanu no mežiem un apstādījumiem uz pilsētas atkritumu poligonu vai atkritumu otrreizējās pārstrādes uzņēmumiem, kā arī, atbilstoši iespējām, sniegt izglītības iestādēm apkārtnes sakopšanai nepieciešamo tehnisko palīdzību.

Savukārt domes Satiksmes departamentam uzdots rūpēties par sabiedriskā transporta pieturvietu, ielu braucamo daļu sakopšanu, kā arī savākt un izvest ziemā izkaisītās un uzkrājušās smiltis no pilsētas ielām.

Izglītības, kultūras un sporta departaments rūpēsies par skolēnu iesaistīšanu apkārtnes un zaļās zonas sakopšanā, bet Mājokļu un vides departaments nodrošinās atkritumu pieņemšanu pilsētas atkritumu poligonā par pazeminātu maksu no pašvaldības kapitālsabiedrībām un budžeta iestādēm.

Spodrības mēneša laikā pašvaldības policija sadarbībā ar izpilddirekciju administratīvajām inspekcijām veiks pastiprinātus reidus, lai apsekotu nesakoptās ēkas un teritorijas.

Šajā laikā Rīgas iedzīvotāji, sabiedriskās organizācijas, komersanti un iestādes tiek aicinātas aktīvi piedalīties namīpašumu un teritoriju sakopšanā, informēt pašvaldību par nekoptām teritorijām, kā arī sniegt priekšlikumus par to sakopšanu un sakārtošanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu