Foto: www.povarenok.ru

Nepieciešams:

500 g aknu
1 burkāns
2 sīpoli
2 ēdamkarotes skāba krējuma
muskatrieksts
100 g sviesta
500 ml piena
25 g rauga
1,5 kg miltu
3 olas
sāls
1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana:

Pienu uzsilda, pieliek 70 g sviesta, raugu, samaisa. Pienam pieliek šķipsniņu sāls, cukuru, 2 olas, iemīca miltus,samīca mīklu un noliek uzrūgt.

Aknas sagriež gabalos, apcep sviestā un kopā ar burkānu ripiņām liek vārīties. Sīpolus sagriež smalki, apcep sviestā, kur cepās aknas. Aknas, burkānus un sīpolus samaļ gaļas mašīnā, pieliek sāli, krējumu un muskatriekstu, samaisa. Masai jābūt sulīgai, tai var pielikt nedaudz šķidruma, kur vārījās aknas.

No uzrūgušās mīklas veido plācenīšus, vidū liek pildījumu, malas aiztaisa ciet un liek uz plāts tā, lai pīrāgi nav tālu viens no otra.Pīrāgiem ļauj uzrūgt, tad tos apsmērē ar sakultu olu, cep 200 grādos, līdz virsiņa brūna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp