Pīrādziņi ar žāvētu gaļu, kuri izdodas vienmēr

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nepieciešams:

200 g sviesta
1 ēdamkarote cukura
25 g rauga
nepilna tējkarote sāls
1 glāze piena
400 g miltu
žāvēta gaļa
sīpols
ola
ķimenes

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un sāli, pielej siltu pienu. Raugu iejauc pāris karotēs silta piena un pieliek piena sviesta maisījumam. Iemīca miltus, samīca gludu mīklu, apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī.

Kamēr mīkla atpūšas, sagriež žāvēto gaļu, sajauc ar smalki sagrieztiem sīpoliem.

Kad mīkla ledusskapī bijusi apmēram 20 minūtes, tā ir gatava pīrāgu veidošanai. No ledusskapja mīklu ņem laukā pa daļām, lai nesasilst. Veido pīrādziņus ar gaļas pildījumu, liek uz plāts, pārsmērē ar olu, ja vēlās, apkaisa ar ķimenēm, cep 200 grādos, līdz pīrāgi zeltaini brūni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu