«Pirelli» vēlas saglabāt savas pozīcijas F-1 čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Itāļu riepu ražošanas kompānija «Pirelli» apstiprinājusi, ka vēlas saglabāt savu lomu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā kā vienīgā riepu piegādātāja arī pēc 2013. gada, kad beidzas tās līgums ar F-1.

Itāļu riepu ražošanas kompānija, kas trīs gadu līgumu ar F-1 noslēdza 2011. gadā, norādījusi, ka cer uz vēl vienu ilgtermiņa līgumu.

«Pašreizējais īgums ir spēkā līdz 2013. gadam, bet mēs vienmēr esam vēlējušies darboties F-1 ilgtermiņā,» norāda kompānijas motosporta daļas direktors Pols Hembrijs.

«Ja sporta veids vēlas, lai mēs paliekam, un mēs spējam pārliecināt valdi par sadarbības turpināšanu, ņemot vērā ekonomiskos apstākļus, tad mērķis ir darboties tālāk,» uzsver Hembrijs.

Runājot par eirozonas krīzes iespējamo ietekmi uz kompānijas darbību, «Pirelli» pārstāvis norāda, ka sporta intereses ir plašākas un, ka jāņem vērā arī citu tirgu stāvoklis.

«Mēs esam starptautiska kompānija, kas izplatīta visā pasaulē un atkarīga no uzņēmēju tirgus darbības, ne tikai Eiropas,» atgādina Hembrijs.

Hembrijs tāpat piebilda, ka, lai gan «Pirelli» tiek veltīta papildus uzmanība laikā, kad F-1 komandas cenšas apgūt jaunās riepas, būtu labāk, ja vairāk uzmanības tiktu pievērsts pašiem autobraucējiem.

«Tika lūgts, lai mēs ar savām riepām veicinām izklaidi, tomēr kompānijas mērķis nebija izraisīt diskusijas un nokļūt uzmanības centrā,» atklāja Hembrijs, norādot, ka par sacensību zvaigznēm vajadzētu būt formulu pilotiem.

«Piesaistīt jaunus cilvēkus, kas sekotu līdzi autosportam, nav viegli, tāpēc es vēlētos, lai paši sportisti kļūtu par starptautiska mēroga zvaigznēm un atpazīstamām personībām,» viņš piebilda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu