Pirks zemi Kokneses pagastā valsts autoceļa posma Tīnūži-Koknese rekonstrukcijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Valdība atļāva Satiksmes ministrijai (SM) pirkt Kokneses pagastā divas zemes vienības, kas nepieciešamas valsts autoceļa posma Rīga (Tīnūži)-Koknese rekonstrukcijas projekta īstenošanai. 

SM minētos nekustamos īpašumus normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ierakstīs zemesgrāmatā uz valsts vārda Satiksmes ministrijas personā. Minētais īpašums tiks nostiprinātas zemesgrāmatā kā pastāvīgus nekustamos īpašumus. 

Izstrādātajam valdības rīkojuma projektam nav ietekmes uz valsts budžetu, jo papildus līdzekļi no valsts budžeta nav nepieciešami un izdevumi, kas saistīti ar nepieciešamo nekustamo īpašumu pirkšanu un ierakstīšanu zemesgrāmatā tiks segti no valsts budžetā 2011.gadam Satiksmes ministrijas budžeta apakšprogrammas Kohēzijas fonda (KF) finansētie ierobežotās atlases VAS «Latvijas Valsts ceļi» realizētie projekti. 

Posma Rīga (Tīnūži)-Koknese rekonstrukcija un būvniecības projekts tiks realizēts līdz 2013.gadam. Izbūvētā Latgales autoceļa ieslēgšanai esošajā autoceļu tīklā nepieciešams izbūvēt jaunu autoceļa posmu Krape-Koknese ar pieslēgumu esošajam autoceļam Rīga-Koknese-Krāslava-Baltkrievijas robeža aiz Kokneses. 

Izbūvētā un rekonstruētā autoceļa kopgarums būs 72 kilometri. Projekta gaitā rekonstruēs piecus tiltus un satiksmes pārvadus, bet deviņus uzbūvēs no jauna, kā arī uzcels 20 pazemes caurbrauktuves. 

Posma rekonstrukcijas plānotās kopējās izmaksas ir 96,7 miljoni latu. Valsts budžets sedz 15% no posma kopējām izmaksām, pārējos 85% nodrošina ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums. 

Posmā no Tīnūžiem līdz Viskāļiem projektēta esošā ceļa rekonstrukcija, bet posmā no Viskāļiem līdz Koknesei paredzēta jauna ceļa būvniecība. Jaunais autoceļš ir projektēts kā divu joslu ātrsatiksmes ceļš ar asfaltbetona segumu tikai ar divlīmeņu krustojumiem. Projektā papildus ir iekļauta arī reģionālā autoceļa Ulbroka-Ogre posma Tīnūžu tuvumā rekonstrukcija, lai nodrošinātu drošu braukšanu pa esošo ceļu līdz laikam, kad izbūvēs austrumu ievadu Rīgā, un pieslēgumu esošajam autoceļam Koknesē. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu