Pirmajā Pasaules kausa rallijreida posmā Itālijā triumfē ekipāža no Brazīlijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē no 15.marta līdz 17.martam Itālijā, Pordenones apgabalā 20. reizi norisinājās rallijreids «Italian Baja». Sīvā konkurencē starp 122 spēkratiem - 83 ekipāžas automašīnu klasē, 39 ekipāžas motociklu klasē, uzvaras laurus automašīnu klasē plūca Reinaldo Varela no Brazīlijas un motociklu klasē - Alesandro Ruoso no Itālijas.

Šajās sacensībās starptautiskā komanda no Latvijas «RE Autoclub» piedalījās ar ekipāžu no Krievijas - Aleksandru Terentjevu un Aleksandru Terentjevu junioru, kuri kopvērtējumā ieņēma 24.vietu, bet savā - standarta automobiļu klasē - 7.vietu. Terentjevu ekipāžai ir ilga pieredze rallijreidos - piedalījušies gan Krievijas rallijreida čempionāta posmos, gan pērnā gada FIA Pasaules kausa posmos. Viņi startējuši arī Argentīnas, Čīles un Peru ceļos notikušajā 2012.gada Dakāras rallijreidā.

Šogad, sacensību organizatori bija izvēlējušies stipri līdzīgu sacensību distanci kā pērnajā gadā - upes gultnes, līkumi, grants ceļi, asas bedres. Organizatori, nepārtrauktu lietavu dēļ, bija spiesti pārcelt un atcelt dažus sacensību ātrumposmu ceļa posmus dalībnieku drošības apsvērumu dēļ.

«Prieks par mūsu komandas sportistiem - Aleksandru Terentjevu un Aleksandru Terentjevu Jr., kuram, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šogad veicās ļoti labi - 7.vieta savā klasē un 24.vieta kopvērtējumā no vairāk kā 60 sportistiem. Augstākais rezultāts Terentjevu ekipāžai bija pēc sacensību otrās dienas - 3.vieta standarta automobiļu grupā. Diemžēl sacensībās finišējām kā septītie standarta automobiļu klasē, jo tehnisku iemeslu dēļ - noslēdzošās sacensību dienas laikā automašīnas ātrumu pārnesuma kārba neizturēja sacensību lielo slodzi, un tā rezultātā pazuda otrais ātrumkārbas pārnesums,» norādīja «RE Autoclub» direktors Roberts Elbakjans.

«RE Autoclub» par nākotnes sacensībām izvirza kā galveno mērķi - startēt visos Krievijas rallijreida čempionāta posmos, lai pēc iespējas labāk sagatavotu automašīnas lielajam maratonrallijam «Dakar 2014».

Kopvērtējuma rezultāti FIA Pasaules kausa rallijreida pirmajā posmā

1. Reinaldo Varels (Brazīlija)/ Gustāvo Gugliemins (Brazīlija) «Overdrive racing» 3:42`11

2. Kšištofs Holovčiks (Polija)/ Andreas Šulcs (Vācija) «Mini all4racing» 3:42`23

3. Žans Lui Šlesers (Francija)/ Konstantīns Žiļcovs (Krievija) «Schlesser Original» 3:49`45

Kopvērtējuma rezultāti FIM Pasaules kauss motociklu klasē pirmajā posmā

1. Alesandro Ruoso (Itālija) «Offroadmotors Fox shox team» 3:33`15

2. Stefans Peterhansels (Francija) «Yamaha motor France» 3:34`22

3. Alesandro Botturi (Itālija) 3:38`10

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu