Pirmdienas rītā Latvijā reģistrēts +1 grāds; Eiropā - bezprecedenta karstuma vilnis

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Agrā pirmdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Valkā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz +1,2 grādiem. Citviet Ziemeļvidzemē gaiss atdzisa līdz +2..+4 grādiem, bet valsts lielākajā daļā - līdz +5..+9 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis virs Latvijas ir daļēji apmākušās, nokrišņu nav. Pūš mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš ar brāzmām līdz desmit metriem sekundē, valsts ziemeļaustrumos vējš ir lēns.

Rīgā sauss un daļēji apmācies laiks, vēja ātrums brāzmās sasniedz astoņus metrus sekundē, gaisa temperatūra īsi pirms plkst.7 ir +10 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,9 grādiem Kolkā līdz +20,8 grādiem Daugavpilī, bet 60 kilometru uz dienvidiem no Daugavpils bija +28 grādi.

Lielā Eiropas daļā turpinās bezprecedenta karstuma vilnis. Svētdien vairākos desmitos pilsētu pārspēts aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekords. Jauns karstuma rekords, +29 grādi, reģistrēts arī Eiropas lielākajā pilsētā Maskavā, bet pirmdiena tur gaidāma par 15 grādiem vēsāka.

29.aprīlī teritorijā no Vācijas austrumiem līdz Krievijai gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +28..+33 grādiem, tostarp +29 grādi tika reģistrēti Kauņā un Viļņā Lietuvā, savukārt Baltkrievijas dienvidos un daudzviet Polijā gaiss sakarsa līdz +31 grādam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu